hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kósa: debrecen már túl van adócsökkentésen

  • MTI

A gazdaság fejlesztése érdekében Debrecenben nem kell adót csökkenteni, a város ugyanis, megelőzve az országot, ezt már másfél évvel ezelőtt megtette - mondta Kósa Lajos polgármester.

A cívis város fideszes polgármestere emlékeztetett rá: az önkormányzat helyi adórendeletének módosításával kedvezményekben részesíti a magasabb hozzáadott értéket képviselő befektetőket, ipari és szolgáltató cégeket.

A 2 százalékos helyi iparűzési adó alapjából így levonható például a licencdíj, vagy a K+F költség, aminek eredményeként egy év alatt megtelt az egyik ipari park, 5-6 IT-service központ települt a városba, legutóbb a belfasti székhelyű GEM. Debrecenben fejleszt a Richter és a TEVA gyógyszergyár, valamint az amerikai National Instruments - tette hozzá.Debrecen iparűzési adóbevétele évente 6-7 milliárd forint.

Tájékoztatása szerint a magasabb hozzáadott értéket képviselő cégeknek biztosított adókedvezmény miatt a város önkormányzatának folyamatos vitája van a Pénzügyminisztériummal.

A közigazgatási hivatal beadványa alapján az ügyben az Alkotmánybíróság mondja ki a végső szót - tette hozzá Kósa Lajos.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Többes jogviszony, bejelentés

Széles Imre

tb-szakértő

Bt. kültag alkalmi munkavállalóként

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink