hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bod Péter Ákos: egy év nem 13 hónapból áll

  • MTI

A jegybank volt elnöke és a bankszövetség főtitkára szerint is elodázhatatlan az adócsökkentés; Bod Péter Ákos és Nyers Rezső erről pénteken beszélt Debrecenben, a Hajdú-bihari Napló Top 100 gazdasági fórumán.

"Adót muszáj csökkenteni!" - jelentette ki a Corvinus Egyetem professzora, volt jegybankelnök, aki - mint mondta - ezt az álláspontját fogja képviselni a szombati nemzeti csúcson. Utalva a pénzpiaci válságra úgy fogalmazott: ha hitelszűke lesz, kevesebb lesz a beruházás, nehezebb helyzetbe kerül a munkaerőpiac, ami a szürkegazdaságnak kedvez. Az az adórendszer, amely az aktívakat túladóztatja, a passzívakat elkerüli, nem tartható adórendszer - mondta.

Bod Péter Ákos szerint Magyarországon "naptár-reformra" is szükség van. Egy év 12 hónap, s nem 13, vagy 14, s már ennek a tudomásul vétele is sokat lendítene a magyar gazdaságon - jegyezte meg.

Nyers Rezső szerint elengedhetetlen "az okos adó- és járulékcsökkentés". A Magyar Bankszövetség főtitkára a fórumon szükségesnek nevezte az adóbázis szélesítését, s ugyancsak elengedhetetlennek mondta a minimálbér megadóztatását.

Nyers Rezső úgy véli: a foglalkoztatást nehezítő adóterhek csökkentéséről mielőbb egyértelmű döntést kell hozni. Ugyanakkor megjegyezte: érdemleges adócsökkentés ilyen válsághelyzetben, mint a mostani nem lehetséges, de el kell kezdeni.

A bankrendszerben pedig olyan lépések szükségesek, amelyek erősítik a bizalmat - fűzte hozzá.

A debreceni Top 100 fórum résztvevői - mint az többen kifejtették - azt várják a nemzeti csúcstól, hogy mindenekelőtt nyugalmat közvetítsen a gazdaság szereplői, a társadalom tagjai felé.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Műtéti költség adózása munkaviszonyban

Nagy Norbert

adószakértő

Részmunkaidőre váltás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Cégautóval kapcsolatos áfalevonás.

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink