hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az amerikai nyugdíjalapok kétezer milliárd dollárt vesztettek

  • MTI

Az amerikai nyugdíjalapok 2 ezer milliárd dollárt vesztettek az utóbbi 15 hónapban - hangzott el a washingtoni kongresszusban egy keddi meghallgatáson.



Peter Orszag, a törvényhozás költségvetési hivatalának igazgatója azt jósolta: a hatalmas veszteségek miatt sok adófizető bizonyára elhalasztja a nagyobb vásárlásokat és tervezett nyugdíjba menetelüket is későbbre halasztják majd.

A képviselőházi meghallgatáson a meghívott szakértőkkel azt vizsgálták, milyen hatása van a nyugdíjprogramokra az amerikai ingatlan- és hitelpiaci válságnak, a pénzügyi zavaroknak. Felmérések szerint az amerikaiak több mint fele aggódik amiatt, hogy hosszabb ideig kell dolgoznia a nyugdíjmegtakarítások értékvesztése miatt.

Orszag korábban úgy nyilatkozott, hogy a 700 milliárdos szövetségi tőkeinjekciós program szerinte rontani fog a jelenlegi pénzügyi válságon. Megítélése szerint a bankmentő csomag "iróniája", hogy további nagy pénzintézetek dőlhetnek be: a bankok a mérlegükben mesterségesen magas értéken szereplő rossz hitelállományok felvásárlása után ugyanis hatalmas veszteségeket lesznek kénytelenek elkönyvelni, fizetésképtelenné válhatnak. Mint kifejtette, olyan cégek omolhatnak össze, amelyek ma még fizetőképesnek tűnnek, a rejtett állományok értékvesztése miatt azonban valójában már nem azok.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kondipark adóvonzata

Nagy Norbert

adószakértő

Adószámos magánszemély

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink