hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

TEÁOR: téves riasztás, mi az igazság?

  • hvg.hu

A TEÁOR-kódok átsorolásakor egyelőre marad a december 31-ei határidő. Amelyik cég nem sorol át az év végéig, megteheti ezt a 2009-ben benyújtandó társasági adó (tao) bevallásában. Erre csak akkor van lehetősége, ha elfogadják az új szabályozást. Tévesen közöltük az Adófórum Világgazdaságból szemlézett értesülését, miszerint november elsejével törlik a céget, ha nem sorolja át tevékenységét az új TEÁOR-kódok alá.



A félreértést az Adófórum portálon "Mégis lépnünk kell TEÁOR-ügyben, a végső határidő: november 1." címmel megjelent következő mondata okozhatta: "Az igazságügyi tárca tervei szerint 2009-től a TEÁOR-számok nyilvántartása az adóhatóság és a KSH feladata lesz, így azokat kiiktatják a cégnyilvántartási rendszerből. A kódokat azonban ezelőtt kötelezően át kell sorolnia minden vállalkozásnak, különben őket is törölhetik a cégjegyzékből." Az Adófórum a Világgazdaság értesülésére hivatkozott, a cikket több gazdasági portál - köztük a hvg.hu is átvette, tévesen.

A fenti mondat ugyanis csak féligazságot tartalmaz. A folytatást olvassa el itt!
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Versenybírói elszámolás

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Ingatlanértékesítés szja-kötelezettségének kezdete

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink