hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Brüsszel elutasította a magyar kérést

  • MTI

Az Európai Bizottság írásban is elutasította azt a magyar kérést, amely a gázolaj jövedéki adójának csökkentésére irányult, közölte Kovács László, az unió adó- és vámügyi biztosa.



A magyar pénzügyminisztérium az EU Adózás és Vámunió Főigazgatóságától (TAXUD) június 5-én - a fuvarozók kívánságának megfelelően - kérte, hogy a 2003. január 1-jétől uniós szinten befagyasztott mérték alá vihesse le a fuvarozók által használt, úgynevezett kereskedelmi gázolaj jövedéki adójának mértékét.

A magyar derogációs kérelemre a TAXUD elutasító válaszát június 26-án faxon küldték el a budapesti pénzügyminisztériumba.

Kovács László emlékeztetett arra, hogy mind az Európai Bizottság, mind a pénzügyminiszterek tanácsa azt vallja: az adócsökkentés nem alkalmas eszköz az üzemanyagárak csökkentésére. Az adócsökkentés - mondta - nem ösztönözne az energiával való takarékosságra és az energiahatékonyságra, az egyre növekvő árszínvonal és a közben változatlan fogyasztás pedig egyre több pénzt vonna ki a tagállamok költségvetéséből.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink