hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

EB-javaslat Magyarországnak: kisebb adóteher, egyszerűbb szabályok

  • MTI

Az élőmunkát sújtó adóterhek enyhítését, egyszerű adószabályokat és széles adóalapot ajánl a tagállamoknak az Európai Bizottság. Magyarország esetében az államháztartási deficit újbóli felfutásának törvényi eszközökkel történő megakadályozását tartja fontosnak Brüsszel.


A gazdasági növekedés gyorsításának egyik kulcsfeltétele a közpénzkezelés minőségének javítása - szögezi le a közpénzek kezeléséről június 25-én közzétett jelentésében a Bizottság. A tagállami költségvetések számára készített ajánlásai között négy olyan cselekvési területre hívja fel a kormányzatok figyelmét, ahol a nagyobb odafigyelés jelentős hozadékkal kecsegtet az egész nemzetgazdaság szempontjából.

Brüsszel elsősorban arra buzdítja a tagállamokat, hogy rendszeresebben és átfogóbb jelleggel számoljanak be a közpénzek elköltési módja és a szerkezeti reformok terén megtett javító szándékú intézkedésekről, a stabilitási és növekedési paktum keretében. Ez lehetővé tenné a közpénzek elköltésének hatékonysági mérését és az államháztartás egészének minőségi megítélését tenné lehetségessé.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nagy összegű kölcsön

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink