hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adócsalási botrány Németországban

  • dr. Marosi Andrea

Az utóbbi évtizedek legnagyobb adócsalási ügyében Németországban több száz jól szituált, főként vezető beosztású ember ellen nyomoznak, akik az adóhivatal elől Liechtensteinbe menekítették pénzüket.

Németországban nem bánnak kesztyűs kézzel az adócsalókkal. Annak idején habozás nélkül börtönbe csukták a teniszcsillag Steffi Graf apját (ő intézte lánya pénzügyeit), és az első számú kedvenc, Boris Becker is kapott két év felfüggesztettet jövedelemeltitkolásért, magyarán adócsalásért. Ám ezek az ügyek eltörpülnek ahhoz képest, ami most van kibontakozóban, és aminek az eddig megismert adatok szerint több száz, a társadalmi-gazdasági élet elitjéhez tartozó gyanúsítottja van. Közülük lapzártánkig egyetlen név került nyilvánosságra, de ő nem akárki. Klaus Zumwinkel, a német posta, a Deutsche Post igazgatóságának elnöke a szolid, megbízható topmenedzser mintaképe volt. 

Részleteket olvassa el a HVG legfrissebb számában!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EPR

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Közhatalmi tevékenység díjának továbbhárítása – Áfa 2

dr. Juhász Péter

jogász-adószakértő

HÍD Adószakértő és Pénzügyi Tanácsadó Zrt.

Fővárosi ipa-mentesség

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink