hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Idézést kapok gyanúsítottként történő kihallgatásra

  • dr. Marosi Andrea

Amenniyben idézést kap akkor, mindenképpen forduljon ügyvédhez. A nyomozati eljárás bonyolult szabályai jogismerete igényelnek.

Az idézésen szerepel, hogy adócsalás vagy csalás illetve egyéb bűncselekmény ügyében idézik. Amennyiben adóüggyel összefüggő akkor olyan ügyvédet válasszon aki érdemben foglalkozott adóügyekkel, hogy Önt megfelelően tudja védeni.

A védőtől a kihallgatást megelőzően kérje, hogy egyeztessen, a nyomozóhatósággal hogy milyen ügyben kívánják kihallgatni. Amennyiben ezt az információt a védő nem szerzi, meg akkor a kihallgatáson közlik Önnel. Ilyenkor célszerű közölni, hogy vallomást kíván tenni, de csak megfelelő felkészülés után. Ebben az esetben a következő kihallgatás során már tudunk érdemben számunkra megfelelő vallomást tenni.

A két kihallgatás közötti időt kitűnően fel lehet használni adatgyűjtésre, egyeztetésre.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő tárgyi eszköz beszerzés és támogatás

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink