hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Válaszadó 2012/3.

  • Adózóna

A lelkiismeretes – pontosabban a visszaigénylő – adózók már hozzáfogtak személyi jövedelemadó bevallásuk kitöltéséhez. Adószakértőnk nyomtatvány-kitöltő programmal kapcsolatos írásából kiderül, hogy – mint már annyiszor – ezúttal is nagy fába vágják a fejszéjüket, mert olykor megfejthetetlenek és ellentmondásosak az adóhivatal útmutatói. De nemcsak a sietős, hanem a megfontoltabb adózókkal is foglalkozunk ehavi hírlevelünkben, tanácsot adva például ahhoz, hogy mit tehetnek azok, akik januárban még nem tettek eleget a kormány által elvárt béremelésnek.

Márciusi Válaszadó

A munkaadók tippet kaphatnak arra is, hogy – miközben jellemzően minden jóléti juttatás értéke után már legalább 31 százalék közterhet kell viselniük – milyen juttatásokat nyújthatnak adómentesen munkavállalóiknak. Felhívjuk továbbá a figyelmet egy – feltehetően törvényhozási malőrből fakadó – kötelezettségre, a korhatár alatti ellátottakat (korábbi elnevezéssel előrehozott, korengedményes, korkedvezményes nyugdíjasokat) terhelő egészségügyi szolgáltatási járulékra.

A Válaszadóban először, de feltehetően nem utoljára foglalkozunk az új Munka törvénykönyvének fontosabb előírásaival, amelyekre – jóllehet csak július 1-jétől lépnek hatályba –, a megfelelő alkalmazkodás miatt nem árt már mostanában megkezdeni a felkészülést. Hagyományos "Kérdések – Válaszok" rovatunkban ezúttal is számos praktikus, a hétköznapokban jól hasznosítható tanáccsal látjuk el Olvasóinkat.

Válaszadó digitális kiadványunkat kizárólag előfizetőink olvashatják. Ha előfizetőnk, akkor lépjen be, ha még nem, akkor próbálja ki 14 napos próbaidőszakunkat, és ezidő alatt érje el kötelezettségek nélkül minden fizetős szolgáltatásunkat!

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Termőföld átminősítése

Lepsényi Mária

adószakértő

Mezőgazdasági telephely – földértékesítés

Lepsényi Mária

adószakértő

Ingatlan bérbevétele magánszemélytől

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close