hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Pénztárgép-károsultak: sürgősen lépni kell!

  • adozona.hu

A kormány úgy döntött, hogy a pénztárgép-cserére kötelezett vállalkozók érdekében átvállalja az eltűnt Patkós-Cassa károsultjainak a befizetését, és jogi úton fellép a céggel szemben - jelezte közleményében az NGM.

Az önhibájukon kívül bajbajutott vállalkozók február 24-éig a NAV-nál jelezhetik igényüket. Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter már alá is írta az erről szóló rendeletet.

A Patkós-Cassának kifizetett összegeket egyelőre mindenképpen a költségvetés állja, azaz a kormány döntése következtében az adófizetőkre hárul, mint ahogy a károsultaknak nyújtandó állami támogatás is.

Az eltűnt viszonteladó cég ügyfeleinek 2014. február 24-éig kell az adóhatósághoz eljuttatni papír alapú igényüket arról, hogy követelésüket az államra engedményezik.

A nyilatkozat mellé csatolni kell másolatban a szerződést, a számlát és a kifizetésről szóló igazolást azért, hogy az állam a Patkós-Cassától jogi úton érvényesíthesse követelését.

A február 24-ei határidő jogvesztő, azt követően nincs mód a támogatás igénylésére.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kedvezményezett átalakulás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Kkv-besorolás

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Céltartalék követelésre

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 március
H K Sze Cs P Sz V
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs