hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Német államfő: az adócsalók aszociálisak

  • MTI

Szokatlanul éles hangon nyilvánított véleményt a német államfő az adócsalásról hazájában zajló vitában, "aszociálisnak" nevezve az adócsalókat.

A Stern magazin csütörtökön megjelenő új számában olvasható interjúban Joachim Gauck kijelentette: "Az, aki adót csal, felelőtlenül, sőt aszociálisan viselkedik." A Bayern München klubelnökére, az adócsaláson ért Uli Hoenessre célozva a szövetségi elnök hozzátette: "Hazánkban jogi és erkölcsi kérdésekben nem létezhet kettős mérce: az egyik a gyengék, a másik az erősek számára. Senki nem maga döntheti el, hogy fizet-e adót vagy sem."

Az államfő az interjúban fölvetette: el kellene gondolkodni azon, "nem volna-e szükség szigorúbb törvényekre, amelyek révén egy-egy kérdéses cselekmény bűntettnek minősülne". Semmi esetre sem engedhető meg, hogy széles körben elterjedjen az a felfogás, hogy aki nem ügyeskedik, az magára vessen. "Ez az érzés veszélybe sodorná a demokráciánkat" - hangoztatta Gauck.
   
Az interjú további részében a szövetségi elnök óva intett a társadalomkép "giccses leegyszerűsítésétől". "Aki úgy képzeli a társadalmunkat, hogy az egyik oldalon vannak az erkölcsös normálkeresetűek, a másik oldalon pedig az erkölcstelen gazdagok, az téved. Szerintem gazdagnak lenni nem erkölcstelen - viszont erkölcstelennek tartom, ha valaki erkölcstelenül gazdag."

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Személygépkocsi-vásárlás áfája bérbeadás esetén

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Áfa háromszereplős EU-s ügyletnél

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X