hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Német államfő: az adócsalók aszociálisak

  • MTI

Szokatlanul éles hangon nyilvánított véleményt a német államfő az adócsalásról hazájában zajló vitában, "aszociálisnak" nevezve az adócsalókat.

A Stern magazin csütörtökön megjelenő új számában olvasható interjúban Joachim Gauck kijelentette: "Az, aki adót csal, felelőtlenül, sőt aszociálisan viselkedik." A Bayern München klubelnökére, az adócsaláson ért Uli Hoenessre célozva a szövetségi elnök hozzátette: "Hazánkban jogi és erkölcsi kérdésekben nem létezhet kettős mérce: az egyik a gyengék, a másik az erősek számára. Senki nem maga döntheti el, hogy fizet-e adót vagy sem."

Az államfő az interjúban fölvetette: el kellene gondolkodni azon, "nem volna-e szükség szigorúbb törvényekre, amelyek révén egy-egy kérdéses cselekmény bűntettnek minősülne". Semmi esetre sem engedhető meg, hogy széles körben elterjedjen az a felfogás, hogy aki nem ügyeskedik, az magára vessen. "Ez az érzés veszélybe sodorná a demokráciánkat" - hangoztatta Gauck.
   
Az interjú további részében a szövetségi elnök óva intett a társadalomkép "giccses leegyszerűsítésétől". "Aki úgy képzeli a társadalmunkat, hogy az egyik oldalon vannak az erkölcsös normálkeresetűek, a másik oldalon pedig az erkölcstelen gazdagok, az téved. Szerintem gazdagnak lenni nem erkölcstelen - viszont erkölcstelennek tartom, ha valaki erkölcstelenül gazdag."

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Ingatlan-bérbeadás megszűnése közös megegyezéssel

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Online pénztárgép és az online számlázás összefüggése

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Pihenőidő

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close