hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Újra igényelhető nulla százalékos kkv-hitel az MFB-nél

  • adozona.hu

Újra elérhető a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) európai uniós forrású hitele, olvasható a bank honlapján.

A „Mikro- Kis és Középvállalkozások Technológiai Korszerűsítése Célú Hitelprogram” című (GINOP-8.3.5-18 kódszámú) felhívás „B” hitelcélja, közismertebb nevén „Kkv Technológia” hitelprogram keretén belül a vállalkozásoknak lehetőségük nyílik finanszírozást igényelni likviditásnövelésre – a jelenlegi, magas piaci kamatok helyett –, nulla százalékos ügyfélkamattal.

A hitelcélok változatlanok: továbbra is elsősorban készletbeszerzésre, likviditásnövelésre, illetve akár működési költségek finanszírozására igényelhető a forrás. A hitelprogram „B” hitelcéljának keretében a cégek ügyletenként minimum 1 millió maximum 25 millió forintra pályázhatnak akár olyan módon is, hogy az igényelt hitelösszeg 100 százalékát előlegként kapja meg az ügyfél.

A széles körűen felhasználható forgóeszközkölcsön igényléséhez nem szükséges saját forrás, a teljes futamidőre pedig nulla százalékos fix ügyleti kamattal érhető el. A hitelkérelem bírálatával, a kölcsönszerződés megkötésével és módosításával, valamint a kölcsön folyósításával összefüggésben az ügyfelet nem terheli semmiféle kezelési költség vagy díj, kivéve, amely harmadik felet illet (pl. értékbecslői, közjegyzői díj). Az igénylésnél alacsony a biztosítéki elvárás és lehetőség van költségek nélküli előtörlesztés igénybevételére is. A futamidő akár 5 éves is lehet.

A kölcsönkérelem az országszerte számos helyen megtalálható MFB Pontokon nyújtható be, a hitelkérelem nyomtatványának kitöltésével, és az előírt mellékletek benyújtásával. Feltétel, hogy az igénylőnek Magyarországon, de a Közép-Magyarországi régión kívül legyen bejegyzett székhelye, telephelye vagy fióktelepe. A Közép-Magyarországi régióban székhellyel rendelkező igénylő forgóeszköz-finanszírozása is támogatható, abban az esetben, ha a megvásárolni kívánt készlet és a működési költség a Közép-Magyarországi régión kívül bejegyzett telephelyre vagy fióktelepre kerül beszerzésre vagy annak érdekében merül fel.

A „Kkv Technológia” hitelprogram újranyitásának keretében 2022. június 27. és 2022. szeptember 30. között lehet benyújtani a hitelkérelmeket. További részletek és információk a www.mfb.hu oldalon találhatók.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Iratselejtezés

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Átalányadó teszor

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Egyéni vállalkozás megszüntetése

Kneitner Lea

okleveles nemzetközi és igazságügyi adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs