hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Ebben is együttműködik a BÉT és a könyvvizsgálói kamara

  • MTI/Adózóna

A tőzsdén jelenlévő és oda készülő vállalatok, valamint könyvvizsgálóik képzésében való együttműködésről kötött megállapodást a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) és a Magyar Könyvvizsgálói Kamara (MKVK) – tájékoztatott a BÉT.

A BÉT és az MKVK a jövőben egyebek mellett közösen alakítja ki a kibocsátói minősítést megszerezni kívánó könyvvizsgálók részére a szükséges oktatások, képzések tematikáját és feltételeit, azokat bizonyos esetekben közösen szervezi. Emellett a tőzsdei kibocsátók audit bizottsági tagjainak számára szakmai továbbképzéseket dolgoznak ki, illetve szerveznek.

A tőzsde és a könyvvizsgálói kamara célja egyaránt az, hogy a magyar tőkepiaci szereplők, így különösen a tőzsdei kibocsátók átláthatóan, prudensen, és a jogszabályoknak megfelelően működjenek. Az együttműködéssel a tőzsdei kibocsátók könyvvizsgálói, illetve az audit bizottságainak tagjai a lehető legmagasabb színvonalú képzésben részesülhetnek, és ezáltal könnyebben meg tudnak felelni a rájuk vonatkozó jogszabályi és egyéb szabályozási követelményeknek – olvasható a közleményben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyszerűsítetett foglalkoztatás hétvégén

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Foglalkoztatási bejelentés elmulasztása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs