hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Bejelentette a Le Chéque Déjeuner magyarországi tevékenységének felfüggesztését

  • MTI

Bejelentette a francia Le Chéque Déjeuner utalvány-kibocsátó cég, hogy felfüggeszti magyarországi értékesítési tevékenyégét, az utalványok birtokosai 2013. május 31-ig használhatják fel azokat, az elfogadóhelyektől pedig azt kérik, hogy az utalványokat június 30-ig váltsák vissza a megszokott szabályok szerint.

A cég honlapján csütörtökön azt közölte: vállalja, hogy az általa kibocsátott és a felhasználás idejében érvényes utalványok ellenértékét az érvényben lévő szerződések alapján megtéríti.

A Hír24 portállal a Chéque Déjeuner Csoport azt közölte: a Világbank Beruházási Viták Rendezése Nemzetközi Központjának (ICSIDInternational Centre for Settlement of Investment Disputes) választott bíróságához fordulnak az ügyben Washingtonban.
   
A Le Chéque Déjeuner Kft. tulajdonosai és vezetői bíznak benne, hogy a cég a gazdasági környezetet érintő körülmények pozitív változása esetén ismét folytathatja utalvány-kibocsátó tevékenységét Magyarországon - áll a közleményben.
   
Emlékeztetnek rá, hogy a társaság gazdasági tevékenységét érintő jogszabályi keretek 2011 végén jelentősen megváltoztak, hozzáteszik, hogy ezek következményeként a kft. magyarországi tevékenysége ellehetetlenült, ezért döntöttek annak felfüggesztése mellett.
   
A kft. 1997. június 2-án kezdte meg kibocsátói tevékenységét a magyar piacon. Mintegy 450 000 magyar felhasználó 60 ezer beváltóhelyen fizethetett a vállalat által kibocsátott utalványokkal - ismertetik.
   
A hazai utalványpiac 2012-re teljesen átalakult, tavaly januártól állami monopólium lett az étkezési jegy kibocsátása. A kormány lépése ellen már 2011-ben, a tervek nyilvánosságra kerülésekor több érintett cég, így az étkezési utalvány forgalmazásra szakosodott három francia tulajdonú vállalat, az Edenred, a Le Chéque Déjeuner és a Sodexo is tiltakozott. E három cég alapította meg az Étkezési Utalvány Forgalmazói Egyesülést (EUFE) 2000-ben.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓAJÁNLÓ

Kérdések és válaszok

Heti pihenőidő

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 május
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs