hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A korrupcióellenes és a nyugdíjreformot is fontosnak tartják az ukránok

  • adozona.hu

Az ukránok többsége szerint jelenleg a korrupcióellenes, az egészségügyi és a nyugdíjreform végrehajtása a legsürgetőbb az országban, a rendvédelmi szervek megújítása és a hivatalnokok átvilágítása mellett – derült ki abból a felmérésből, amelyet az Ilka Kucseriva Alapítvány végzett, és amelynek eredményét szerdán hozta nyilvánosságra.

A reformok közül a korrupció elleni küzdelem hatékonyságának javítását a megkérdezettek 63 százaléka jelölte meg elsődlegesnek, az egészségügyet 57, a nyugdíj- és a szociális rendszer reformját pedig 52 százalékuk. A bíróságok, az ügyészségek és a rendőrség reformját 37 százalék tartja prioritásnak, míg a hivatalnokok átvilágítását 33 százalék.

A július 21-ei parlamenti választáson bejutásra esélyes pártok közül a korrupcióellenes reformokat első helyre sorolta a Volodimir Zelenszkij elnök mögött álló Nép Szolgája (Szluha Narodu), a Petro Porosenko volt elnök által irányított Európai Szolidaritás, és a Szvjatoszlav Vakarcsuk rockénekes vezette Hang (Holosz) támogatóinak többsége (69, 69, illetve 76 százalék). A Julija Timosenko volt kormányfő vezette Haza (Batykivscsina) párt híveinek többsége (63 százalék) viszont a nyugdíjreformot nevezte meg elsődleges fontosságúnak, míg a Moszkva-barát Ellenzéki Platform – Életért párt támogatóinak több mint fele (66,5 százalék) az egészségügy reformját tartja a legégetőbbnek.

Ezenfelül a Hang szavazótábora (86 százalék), az Európai Szolidaritás (85 százalék), a Nép Szolgája (62 százalék) és a Haza támogatóinak 59 százaléka vélekedett úgy, hogy Ukrajnának a jövőben csatlakoznia kell az Európai Unióhoz.

Az Ellenzéki Platform – Életért párt híveinek 39 százaléka ugyanakkor úgy gondolja, hogy Ukrajnának az Oroszország irányította eurázsiai szabadkereskedelmi övezethez kell csatlakoznia Kazahsztán és Fehéroroszország mellé, 44 százalékuk szerint pedig sem az EU-ba, sem az eurázsiai gazdasági térségbe nem kell betagozódnia az országnak.

Azzal, hogy Ukrajna számára a legnagyobb biztonságot a NATO-tagság jelentené, Porosenko híveinek 80 százaléka, a Hang párt támogatóinak 75 százaléka, a Zelenszkij mögötti párt szavazóinak 47, és Timosenko pártjának szintén 47 százaléka értett egyet.   

A Moszkva-barát Ellenzéki Platform szavazóinak fele azt szeretné, ha Ukrajna semleges maradna, illetve 25 százalékuk amellett van, hogy Oroszországgal és a FÁK-államokkal legyen katonai szövetségben.

Porosenko és Vakarcsuk pártjainak szavazói (58, illetve 48,5 százalék) elfogadhatatlannak tartják a közvetlen tárgyalásokat a Donyec-medencei szakadárokkal, míg a Nép Szolgája és a Haza párt tábora ebben a kérdésben megosztott: Zelenszkij pártjának támogatói közül 44 százalék elfogadhatónak tartja, míg 39 százalék nem, Timosenko pártjának hívei közül 46 százalék támogatná a közvetlen tárgyalásokat, 38 százalék viszont ellenzi azokat. Egyértelműen támogatja az Ellenzéki Platform híveinek túlnyomó többsége (75 százalék).
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Német jövedelem, magyar kft.

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Helyi adó

Antretter Erzsébet

adószakértő, igazgató

Niveus Consulting Group Kft.

Családi gazdaság támogatás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs