hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent! Online adatszolgáltatással összefüggő kérdések – videók

  • adozona.hu

Megjelent az Online adatszolgáltatással összefüggő részletkérdések című webinárium teljes anyagának videófelvétele!

2020. július 1-jén lépett hatályba az online számlaadat-szolgáltatási kötelezettség bővítéséről szóló jogszabály. A NAV meghatározott feltételek fennállásakor 2020. szeptember 30-áig még nem szab ki mulasztási bírságot, ha az adóalany a számlaadat-szolgáltatási kötelezettségét nem, vagy nem megfelelően teljesíti. Ez a türelmi időszak azonban hamarosan lejár, így már csak rövid idő maradt arra, hogy a változások hatályba lépése óta felmerült kérdéseket tisztázzuk.

Szakértőnk, Bonácz Zsolt bejegyzett adószakértő előadásában azokat a kérdéseket veszi górcső alá, amelyek az Adózóna olvasóit, és más webinárium résztvevőinket a témával kapcsolatban a leginkább érdekelték. Ezek a következők:

1. Ingatlan bérbeadásáról kiállított számlák kezelése.
2. Téves adatokat (pl. nem létező adószám) tartalmazó számla kezelése.
3. Áfacsoport tagja részére kiállított számlával kapcsolatos szabályok.
4. Az áfatörvény tárgyi hatálya alá nem tartozó gazdasági eseményekről kiállított számlák kezelése.
5. Külföldi magánszemély részére kiállított számlák kezelése.
6. Külföldi vállalkozás részére kiállított számlák kezelése.
7. Gépi és kézi számlázás egyidejű alkalmazása.
8. Áfabevallás keretében teljesítendő adatszolgáltatás részletkérdései (pl. van-e adatszolgáltatási kötelezettség, ha a számla alapján áfát nem vontak le, fordított adózással kiállított szállítói számla kezelése).
9. Egyéb témák (pl. adatlekérdezés a „NAV online számla” rendszerből, korrekciós számlával kapcsolatos adatszolgáltatás, ha az eredeti számlára nem vonatkozott az adatszolgáltatási kötelezettség).
10. Konzultáció.

A webinárium résztvevőinek lehetősége volt kérdéseket intézni előadónkhoz, melyeket szakértőnk az előadást követően válaszolt meg. A videó a résztvevők által feltett kérdéseket és szakértői válaszokat is tartalmazza.

Most 10% kedvezménnyel, 4941 Ft + áfa áron vásárolhatja meg az előadást.


MEGVÁSÁROLOM

 

Tudjon meg mindent a témával kapcsolatban, és vásárolja meg az online adatszolgáltatás alapismereteivel együtt csomagban mindkét videóanyagunkat, most még kedvezőbb áron:

A két előadást együtt most 20% kedvezménnyel, 8783 Ft + áfa áron vásárolhatja meg.


MEGVÁSÁROLOM

A webináriumokat 2020. június 23-án ill. szeptember 1-jén rendeztük meg, így a videófelvételek is az ekkor hatályban levő jogszabályi környezetnek megfelelő információkat tartalmazzák. Az azóta bekövetkezett változásokról kérjük tájékozódjon az Adózónán!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

EMVA Alapból finanszírozott támogatás számviteli nyilvántartása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Megbízási szerződés mellett költségtérítés

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1