hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nagy adócsalások: a Mahagében-ügy – itt az Adózóna podcastsorozatának 3. része

  • adozona.hu

Megjelent az Adózóna „A világ legnagyobb adócsalásai” című podcastsorozatának harmadik része: „A Mahagében-ügy". A mikrofonnál: dr. Kiss Anna kriminológus és Sinka Júlia okleveles adószakértő.

A Mahagében-ügyként emlegetett eset során akácrönkvásárlásról szóló számlát állított ki a szállító, amit a vevő befogadott, és élt áfalevonási jogával. Az adóhatóság azonban szabálytalanságokat talált a szállítónál, mivel a nyilvántartásaik szerint rendelkezésre álló áru kevesebb volt, mint amennyi a számlán szerepelt, ezért fiktívnek minősítette az ügyletet, és elvonta a számlabefogadó adólevonási jogát, valamint kifogásolta, hogy az érintett társaság nem győződött meg a számla kibocsátójának szabályszerű magatartásáról.

Az ügy kiemelkedő jelentőségét az adja, hogy az Európai Unió Bírósága kimondta: nem lehet elvitatni az adólevonási jogát annak, aki ténylegesen megvalósult ügylet részese és szabályszerűen járt el, nem követett el mulasztást.A bérelt ingatlanon végzett beruházásról szóló negyedik részt itt hallgathatja meg:A Ronaldo-ügyről szóló második részt itt hallgathatja meg:

 

A görög gabonabotrányról szóló első részt itt hallgathatja meg:

 

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Fizetővendéglátás

Lepsényi Mária

adószakértő

Katás vállalkozás megszüntetése

Lepsényi Mária

adószakértő

Pótbefizetés rendezése

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs