hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt számíthatnak a NAV ellenőreire a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei májusban is folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. Fókuszban lesznek a szezonálisgyümölcs-árusok, zöldségesek, építőanyag-kereskedők. Ellenőrzések várhatók a továbbra is az építkezéseken. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai más helyeken is lecsapjanak.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

BARANYA MEGYE

Májusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai május 10. és 16. között kedden Komlón, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, csütörtökön Pécsett, a Megyeri úti vendéglátóhelyeken, pénteken pedig szintén Pécsett, az Uránbányász téri termelői piacon végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását ellenőrzik.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2021. május 12. és 13. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 12. és 13. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2021. májusban

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. májusban a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 19. héten

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 10. (hétfő): Túrkeve,
♦ május 11. (kedd): Jászberény,
♦ május 12. (szerda): Tiszafüred,
♦ május 13. (csütörtök): Karcag,
♦ május 14. (péntek): Szolnok.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 19. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. május 10. és 14. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 10. (hétfő): Balassagyarmati járás,
♦ május 11. (kedd): Salgótarjáni járás,
♦ május 12. (szerda): Pásztói járás,
♦ május 13. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ május 14. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 forintos” üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések a 19. héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten vásárokon, piacokon és kitelepüléseken ellenőriz.

Emellett vizsgálatokat tart még:
♦ a közterületeken szezonális gyümölcsöt, zöldséget árusítóknál;
♦ az építőipari kivitelezési munkálatoknál;
♦ és a Balaton-parti településeken megnyitott szezonális kereskedelmi és vendéglátó egységeknél.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek előírásainak betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. március 8. és 12. között az ételkiszállítók nyugta- és számlaadását és online pénztárgépeik szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 4. és 14. között az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Elvont pihenői pótlék

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Számlán két vevő neve

Kelemen László

adószakértő, jogász

Tao szerinti écs változtatása

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 december
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetÉs