hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Itt számíthatnak a NAV ellenőreire a héten

  • adozona.hu

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrei májusban is folytatják a helyszíni ellenőrzéseket. Fókuszban lesznek a szezonálisgyümölcs-árusok, zöldségesek, építőanyag-kereskedők. Ellenőrzések várhatók a továbbra is az építkezéseken. A revizorok nézik a nyugta- és számlaadás szabályszerűségét, az online pénztárgépek használatát, illetve figyelik az alkalmazottak megfelelő bejelentését is. A leírtak nem zárják ki, hogy a NAV munkatársai más helyeken is lecsapjanak.

KIEMELT ELLENŐRZÉSI TÉMAKÖRÖK

Kivás adózók ellenőrzése

A NAV megyei és fővárosi igazgatóságai 2021 májusától a kivás adózókat ellenőrzik. A NAV munkatársai elsősorban a foglalkoztatottak után érvényesíthető kedvezményeket, az elhatárolt veszteséget, illetve az új beruházások elszámolását vizsgálják.

BARANYA MEGYE

Májusi ellenőrzések Baranyában

A NAV baranyai munkatársai május 10. és 16. között kedden Komlón, a zöldség- és gyümölcskereskedőknél, csütörtökön Pécsett, a Megyeri úti vendéglátóhelyeken, pénteken pedig szintén Pécsett, az Uránbányász téri termelői piacon végeznek ellenőrzéseket.

A revizorok vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, az alkalmazottak bejelentését, a jövedéki termékek értékesítését, valamint a forgalmazott áruk eredetét is.

A megye építkezésein a hét bármely napján megjelenhetnek a hivatal munkatársai, ahol a dolgozók bejelentését és a foglalkoztatás egyéb szabályainak betartását ellenőrzik.

HAJDÚ-BIHAR MEGYE

Helyszíni ellenőrzések 2021. május 12. és 13. között

A NAV Hajdú-Bihar Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 12. és 13. között a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát és a foglalkoztatottak bejelentését ellenőrzik.

HEVES MEGYE

Operatív ellenőrzések helyszínei Heves megyében 2021. májusban

A NAV Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. májusban a megyei szezonálisgyümölcs-kereskedőknél ellenőrzik a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgép használatát, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az áruk eredetét.

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYE

Ellenőrzések Jász-Nagykun-Szolnok megyében a 19. héten

A NAV Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 10. (hétfő): Túrkeve,
♦ május 11. (kedd): Jászberény,
♦ május 12. (szerda): Tiszafüred,
♦ május 13. (csütörtök): Karcag,
♦ május 14. (péntek): Szolnok.

A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is folytatódnak a foglalkoztatáshoz kapcsolódó ellenőrzések.

NÓGRÁD MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Nógrád megyében a 19. héten

A NAV Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatósága 2021. május 10. és 14. között az alábbi területeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:
♦ május 10. (hétfő): Balassagyarmati járás,
♦ május 11. (kedd): Salgótarjáni járás,
♦ május 12. (szerda): Pásztói járás,
♦ május 13. (csütörtök): Rétsági járás,
♦ május 14. (péntek): Bátonyterenyei járás.

A revizorok az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgép használatának szabályszerűségét vizsgálják a „100 forintos” üzletekben. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan ellenőrzik továbbá a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, illetőleg a pénztárgép éves felülvizsgálatának elvégeztetését.

SOMOGY MEGYE

Helyszíni ellenőrzések a 19. héten

A NAV Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatósága a 19. héten vásárokon, piacokon és kitelepüléseken ellenőriz.

Emellett vizsgálatokat tart még:
♦ a közterületeken szezonális gyümölcsöt, zöldséget árusítóknál;
♦ az építőipari kivitelezési munkálatoknál;
♦ és a Balaton-parti településeken megnyitott szezonális kereskedelmi és vendéglátó egységeknél.

Az ellenőrzések a megye teljes területét érintik. A nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek előírásainak betartását, a nyilvántartások vezetését, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét is vizsgálják a revizorok.

SZABOLCS-SZATMÁR-BEREG MEGYE

Operatív ellenőrzések Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei helyszínei

A NAV Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatósága munkatársai 2021. március 8. és 12. között az ételkiszállítók nyugta- és számlaadását és online pénztárgépeik szabályszerű üzemeltetését vizsgálják.

A megye építkezésein továbbra is ellenőrzik a szabályos foglalkoztatást. A revizorok a hét valamennyi napján, a megye egyéb településein is végezhetnek ellenőrzéseket.

ZALA MEGYE

Helyszíni ellenőrzések Zala megyében

A NAV Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2021. május 4. és 14. között az építőanyag-kereskedőket ellenőrzik. A revizorok a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgépek szabályszerű használatát vizsgálják.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Átalányadós jövedelem után fizetendő szocho

Lepsényi Mária

adószakértő

Kedvezményszabály

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1