hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Be nem adott beszámolók: tömegesen érkeznek a felszólítások

  • Kocsis Zoltán közgazdász

A NAV felszólítást küld minden olyan vállalkozásnak, amely még mindig nem adta be 2018-as éves beszámolóját. Tapasztalataink szerint szeptemberben rengeteg cégnek küldte meg az első felszólítást az adóhatóság a beszámolók pótlására. Ezen cégek az értesítés átvételétől számított 30 napon belül szankciómentesen beadhatják a beszámolót.

Ha nem vesszük át a levelet, nem ismerjük meg a problémát

Az át nem vett értesítés nem mentesít a következmények alól, ugyanis a második kézbesítéstől számított 5. munkanapon kézbesítettnek minősül! Tehát, ha nem vettük át, akkor az 5. naphoz képest számított 30 napunk van beadni a beszámolót. 

Az előzőek miatt is javasoljuk, hogy a társaság ne folytasson struccpolitikát és vegye át az érkező küldeményeket. A cégkapuról 30 nap után törlődnek a levelek, amelyeket azonban (NAV-os elektronikus küldés esetén) az ügyfélkapun visszamenőleg is letölthetünk – tehát 30 napon túl is. Azaz 30 napig a cégkapun, ezek után pedig ügyfélkapun vehetők át.

Ha kifutottunk a 30 napos határidőből, úgy tudjuk lekérdezni a küldeményt, hogy bejelentkezünk a magyarorszag.hu-ra, megkeressük az „EBEV szolgáltatásokat”, utána a „lekérdezés” menüpont „üzenetek lekérdezése” pontját választjuk. Indítunk egy „Új lekérdezést” és odafigyelve, hogy kiválasszuk a társaságunkat, legalább 2-3 hónapra visszamenőleg kérdezzük le az üzeneteket.

OLVASSA TOVÁBB cikkünket, hogy megtudja, milyen következményekkel számolhat a beszámoló benyújtásának elmulasztása esetén!

A teljes cikkhez előfizetőink, illetve 14 napos próba-előfizetőink férnek hozzá, ha e-mail-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

Ha gondot okoz a cégkapu kezelése, itt tájékozódhat bővebben.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

300 euró alatti EU-s termékértékesítés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számla dátuma, könyvelési periódus, áfa visszaigénylése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Számlaadat-szolgáltatás alóli mentesség

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close