hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Az eperárusokat is figyeli a NAV

  • adozona.hu

Eperárusokat, autómosókat, ajándékkereskedőket vizsgál – egyebek mellett – kiemelten ezen a héten a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A NAV Dél-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2019. május 6. és 10. között a főváros területén fokozottan ellenőrzik a virág- és dísznövény-kereskedőket és a kertészeteket. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását, valamint az alkalmazottak bejelentését.

Baranya megye

A NAV baranyai munkatársai május 6. és 12. között Sásdon, Vásárosdombón, Bikalon, Mohácson, Bólyban, Szentlőrincen, Szigetváron, Vajszlón, Siklóson, Villányban, Komlón, valamint a megyeszékhelyen végeznek ellenőrzéseket. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatást, az online pénztárgép használatát, valamint a forgalmazott áruk eredetét ellenőrzik. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Az ellenőrök érkezésére számíthatnak az élelmiszer- és italkereskedők, a gépjárműszervizek, valamint vendéglátóhelyek.

A NAV munkatársai a társhatósággal együttműködve, a megye építési területein, továbbra is vizsgálják a szabályos foglalkoztatást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Az eperárusoknál vizsgálják kiemelten a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 6. és 10. között a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentését. 

Csongrád megye

A Csongrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai  május 10. és 11. között fokozottan ellenőrzik Szegeden, az egyetemi épületek közelében – Ady tér és Vitéz utca környéke – található „bulinegyed” vendéglátóhelyeit.

Az adóellenőrök többek között a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatottak bejelentését és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Fejér megye

A Fejér Megyei Adó- és Vámigazgatóság adóellenőrei a 19. héten az építkezéseken ellenőrzik a foglalkoztatás szabályszerűségét.

Komárom-Esztergom megye

A Komárom-Esztergom Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 6. és 10. között fokozottan ellenőrzik a kézi autómosókat és az autókozmetikákat. Az adóellenőrök kiemelten vizsgálják a nyugta- és számlaadást, a készpénzkészletet és az alkalmazottak bejelentését. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Nógrád megye

A Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóság 2019. május 6. és 10. között az alábbi településeken tervez helyszíni ellenőrzéseket:

– május 6. (hétfő) Balassagyarmat és környéke,
– május 7. (kedd) Salgótarján és környéke,
– május 8. (szerda) Pásztó és környéke,
– május 9. (csütörtök) Szécsény és környéke,
–  május 10. (péntek) Bátonyterenye és környéke.

A revizorok elsősorban az óra-, ékszer- és ajándék-kiskereskedőknél ellenőrzik az alkalmazottak bejelentését, a forgalmazott áruk eredetét, a számla- és nyugtaadást. Az online pénztárgépekhez kapcsolódóan a tényleges és a bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését és a pénztárgép éves felülvizsgálatát ellenőrzik.

Az adóellenőrök a hét valamennyi napján a megye egyéb településein is végezhetnek vizsgálatokat.

Pest megye

A Pest Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai kiemelten ellenőrzik a virág- és ajándékkereskedéseket 2019. április 29. és május 5. között, akár online vásárlással.

A revizorok főként a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét és az online pénztárgéppel kapcsolatos szabályok betartását vizsgálják.

Somogy megye

A Somogy Megyei Adó- és Vámigazgatóság a 19. héten továbbra is a vendéglátóhelyeket ellenőrzi kiemelten. Számíthatnak a revizorok megjelenésére a

– cukrászdák,
– fagylaltozók,
– éttermi szolgáltatók,
– italboltok.

Ugyanakkor a  szezonális gyümölcsöt árusítókat is ellenőrzik munkatársaink az üzletekben, piacokon és az alkalmi kitelepüléseken.

A revizorok a nyugta- és számlaadást, valamint a foglalkoztatottak bejelentésének szabályszerűségét vizsgálják.

Tolna megye

A Tolna Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 6. és 10. között kiemelten ellenőrzik az online pénztárgépek használatát. A revizorok közterületeken és üzletekben is vizsgálják a nyugta- és számlaadást, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó egyéb kötelezettségek (pl. éves felülvizsgálat, nyitó készpénzkészlet rögzítése stb.) teljesítését. Az ellenőrzések során forgalomszámlálásokra is sor kerülhet.

Az ellenőrzések várható helyszínei:

–  május 6. Sárpilis, Bátaszék
–  május 7. Bonyhád
–  május 8. Dunaföldvár, Bölcske
–  május 9. Tamási
–  május 10. Paks

Vas megye

A Vas Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 06. és 19. között kiemelten ellenőrzik az építőanyag kereskedelmi tevékenységet végző adózókat. A NAV szakemberei elsősorban a nyugta- és számlaadást, az online pénztárgépek használatát, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

Veszprém megye

A Veszprém Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 6. és 10. között a Veszprémi járásban végeznek helyszíni ellenőrzéseket. A NAV szakemberei kiemelten ellenőrzik a tényleges és bizonylatolt készpénzkészlet egyezőségét, a napi nyitó pénzkészlet rögzítését, valamint a pénztárgépek éves felülvizsgálatát. Az ellenőrök mindemellett a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, valamint az áruk eredetét is vizsgálják. A közzétett információ nem zárja ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Zala megye

A Zala Megyei Adó- és Vámigazgatóság munkatársai 2019. május 6. és 10. között fokozottan ellenőrzik a telekommunikációs eszközöket értékesítő és javító vállalkozásokat. Az ellenőrök elsősorban a nyugta- és számlaadást, a pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését, valamint az alkalmazottak bejelentését vizsgálják.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Üzeltben nyilvántartott készpénz pénztárgép használat esetén

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Bér és egyéb juttatás kifizetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

40 év munkaviszony utáni jubileum

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 január
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close