hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés és észrevétel: problémák a gyakorlatban

  • dr. Marosi Andrea - dr. Várkonyi Katalin

1992 óta, mikor az első adóigazgatási eljárási törvény megjelent, nem rendezte a jogalkotás az észrevétel és annak benyújtási határidejére vonatkozóan a gyakorlatban felmerült problémákat.

A jogi szabályozás a következőképpen foglalható össze röviden: az adózó az eljárás során bizonyítási indítványokat tehet, s azok elutasítását az adóhatóságnak indokolnia kell. Az adóhatóság szabadon választhatja meg az ügyben alkalmazandó bizonyítási eszközöket, melyeket egyenként és összességükben értékel, és meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást. Az adózó joga az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv megismerése, ezt az adóhatóság köteles átadni. Erre 15 napon belül észrevétel tehető, ami tulajdonképpen a jegyzőkönyvre adott érdemi válasz.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Szoftvervásárlás Ausztriában

Kelemen László

adószakértő, jogász

Előlegszámla lejelentése a NAV felé

Kelemen László

adószakértő, jogász

Személy- vagy tehergépkocsi

Kelemen László

adószakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close