hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adóellenőrzés és észrevétel: problémák a gyakorlatban

  • dr. Marosi Andrea - dr. Várkonyi Katalin

1992 óta, mikor az első adóigazgatási eljárási törvény megjelent, nem rendezte a jogalkotás az észrevétel és annak benyújtási határidejére vonatkozóan a gyakorlatban felmerült problémákat.

A jogi szabályozás a következőképpen foglalható össze röviden: az adózó az eljárás során bizonyítási indítványokat tehet, s azok elutasítását az adóhatóságnak indokolnia kell. Az adóhatóság szabadon választhatja meg az ügyben alkalmazandó bizonyítási eszközöket, melyeket egyenként és összességükben értékel, és meggyőződése szerint állapítja meg a tényállást. Az adózó joga az ellenőrzésről készült jegyzőkönyv megismerése, ezt az adóhatóság köteles átadni. Erre 15 napon belül észrevétel tehető, ami tulajdonképpen a jegyzőkönyvre adott érdemi válasz.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Gyermek mellett vállalkozói tevékenység

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Egyéni vállalkozás szüneteltetése

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close