Megjelent az áprilisi VálaszAdó

  • adozona.hu

Április 1-jétől minden számlát, még a magánszemélyek részére kiállítottakat is látja az adóhivatal; március 31-én véget ért a zökkenőmentes átállásra biztosított, három hónapos szankciómentesidőszak – emlékeztetünk a mostani VálaszAdóban egy fontos változásra.

Egy másik írásunkban az új t ípusú keresőképtelenségi igazolás kiállításához szükséges tudnivalókat részletezzük, és egy külön írásban foglalkozunk azokkal a szabályokkal is, amelyek alapján a 2021-ben nyugdíjba vonulók ellátását állapítják meg. 

Szintén sokakat izgató kérdést boncolgat munkajogi írásunk, amely arra keres választ, hogy elbocsátható-e az oltást megtagadó munkavállaló. Beszámolunk egy érdekes bírósági döntésről is: a perbeli ügyben a kényszerhitelező húzta a rövidebbet. Az utóbbi hetekben-hónapokban több cikket is megjelentettünk a 2020. évi személyi jövedelmek bevallásáról. Ezúttal azt az írásunkat válogattuk be a VálaszAdóba, amely kamatjövedelemről készítendő számadáshoz nyújt segítséget.

Kérdések és válaszok rovatunkban szintén aktuális kérdésekkel foglalkozunk, így például a szünetelő egyéni vállalkozó teendőivel és a kezdő őstermelő járulékfizetési kötelezettségeivel.

Az áprilisi VálaszAdót itt töltheti le!

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás kkt. tagjának munkavégzése

Széles Imre

tb-szakértő

Őstermelő járulékfizetés

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close