hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a márciusi VálaszAdó

  • adozona.hu

Az online pénztárgép kötelező használatára számtalan jogszabályról, módosításról és halasztásról határoztak az...

Az online pénztárgép kötelező használatára számtalan jogszabályról, módosításról és halasztásról határoztak az illetékesek. A szabályok között sosem volt könnyű eligazodni, de szerencsére segíteni szokta az értelmezést a NAV. Ezúttal viszont az történt – derül ki írásunkból –, hogy az adóhatóság korábbi álláspontjától eltérően ítélte meg, hogy az ügyfél otthonában vagy az általa megadott helyszínen nyújtott szolgáltatások esetén (például masszőrök, szerelők) kell-e pénztárgép vagy sem.

Sok vállalkozónak viszont az okoz fejtörést, hogy a különböző munkakörökben legalább a minimálbért vagy a garantált bérminimumot kötelező-e megfizetni a dolgozóknak. A szaktárca cikkünkben közölt állásfoglalása segíthet a kérdés eldöntésében.

Egy másik írásunkban arra hívjuk fel a figyelmet, hogy bár a társaságiadó-bevallás esedékességéig még bőven van idő, nem árt már most számba venni, hogy milyen okiratokra, igazolásokra, nyilatkozatokra van szükség a különböző kedvezmények érvényesítéséhez. Lehetséges ugyanis, hogy ezek egy részének beszerzése hosszabb időt igényel.

Sokan azért aggódnak, hogy a NAV új szolgáltatása (az szja bevallási tervezet) miatt elfelejtenek rendelkezni az emberek az 1 százalékokról, ami az erre váró szervezeteknek óriási érvágás lehet. Cikkünkben felhívjuk a figyelmet, hogy mit kell tenniük azoknak, akik adóhatósági adóbevallási közreműködést kérnek, de szeretnék felajánlani adójuk 1 százalékát is.

A VálaszAdó mostani számában sok más mellett az új nyugdíjnövelési gyakorlattal, a kiszolgáltatott helyzetű munkavállalók lehetőségeivel is foglalkozunk.

A márciusi VálaszAdót itt töltheti le.

A kiadványt előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) olvashatják, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Őstermelő közüzemi számla továbbszámlázása

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő mezőgazdasági bérmunka

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Őstermelő családi gazdaság traktor értékesítés

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs