hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Megjelent a júniusi VálaszAdó

  • adozona.hu

A májusi határidőkhöz kapcsolódó teendők befejeztével sincs ok a lazításra. A vakáció előtt még számtalan újabb feladat adódhat, melyek teljesítésekor a közelmúltban módosult előírások (és a várható újabb jogszabályváltozások) okozhatnak fejtörést.

A 2023. április 28-án kihirdetett 159/2023. kormányrendeletben foglalt módosítások révén időkorlát nélkül mentesülnek a nyugdíj, korhatár előtti ellátás folyósításának kötelező szüneteltetése alól azok, akik ellátásuk mellett szociális, gyermekvédelmi vagy gyermekjóléti szolgáltatónál, intézményben, hálózatnál vagy köznevelési, illetve szakképző intézményben dolgoznak.

Egy 2023. január 1-jétől hatályos Mt.-módosítás következtében nem kell napi pihenőidőt beosztani, ha a munkáltató a munka befejezését közvetlenül követő napra munkaidőt nem oszt be vagy rendkívüli munkaidőt nem rendel el. A változás a heti pihenőidőt is érinti.

Júniusi VálaszAdónkban olvashat továbbá – egyebek mellett – a tárgyi eszközökkel kapcsolatos társaságiadó-kedvezményekről, a számviteli beszámoló letétbe helyezéséről, a munkába járás költségtérítéséről, valamint arról, hogy mikor és hogyan lehet jogszerű a családtag ingyenes munkája.

A 2023. júniusi VálaszAdót itt töltheti le.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Munkabér kifizetése

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Munkaidőkeret rendkívüli munka díjazása

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Külföldi munkavállalás

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1