hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Már kapható a HVG ADÓ 2020 különszáma!

  • adozona.hu

Az idén többször is nekifutott az Országgyűlés az adótörvények módosításának: nyári csomagban három törvénnyel végezték a nagyobb átalakításokat, majd jött a szokásos őszi csomag, kisebb fazonírozásokkal. Ezzel párhuzamosan majdnem tucatnyi olyan javaslatról tárgyaltak és döntöttek az őszi csomag elfogadása után a képviselők, amelyek zöme inkább jogharmonizációs jellegű.

Fontos módosítás a NAV látókörének kiterjesztése azáltal, hogy júliustól valamennyi számláról adatot kell küldeni elektronikusan az adóhatóságnak. Szintén sokakat érint, hogy ismét 27 százalék lesz az új lakások áfája, 5 százalékra csökken a kereskedelmi szálláshelyek forgalmi adója, de egyidejűleg 4 százalék turizmusfejlesztési hozzájárulást is fizetni kell majd.

Visszaigényelhető a behajthatatlan követelések forgalmi adója, megszűnik a munkaerő-kölcsönzés fordított áfája. Értékhatártól függetlenül összesítő jelentést kell küldeni a befogadott számlák áfájáról, a számlakibocsátás teljesítéstől számított határideje viszont 8 napra csökken.

A személyi jövedelemadóban új adómentességeket vezettek be, mérséklődik a kivások adóterhe, az evásoknak viszont gyorsan kell cselekedniük, hogy az adónem megszűnése miatt mit válasszanak maguknak. Nekik külön fejezetben segítünk döntésük meghozatalában.

480 oldalas különszámunkban 12 törvény 2020-tól hatályos szövegét közöljük, tipográfiailag is kiemelve a módosításokat. Sok példával kiegészített kommentárjaink szerzői az OrienTax adószakértői és más adótanácsadók.

A tartalomból:

♦ Kisokos eva-áttérőknek
♦ Minden számlát lát a NAV
♦ Új szja-kedvezmények
♦ Kiva: 12 százalék
♦ Behajthatatlan követelés áfája

ADÓ 2020 különszámunk ára 5350 forint, melyhez kiadónknál 15 százalékos kedvezménnyel juthat hozzá.

Rendelje meg webáruházunkban 15 százalékos kiadói kedvezménnyel, mindössze 4550 forintért!

MEGRENDELEM

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Fordított áfa ingatlanhoz kapcsolódó beszerzés során

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Csoportos személyszállítás - visszaigényelhető áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

5 százalékos áfa, ha egyéni vállalkozó az építtető

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink