hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Végrehajtás: így vonhatnak a nyugdíjból

  • Molnár László
1

Módosították a bírósági végrehajtásról szóló törvényt, amely hatással van a nyugdíjakból és nyugdíj helyébe lépő új típusú ellátásokból történő letiltásokra.

Témakör aktualitását a következők adják: a Magyar Közlöny 2012. évi 44. számában (megjelent április 13-án) kihirdették a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló 2012. évi II. törvény és az azzal összefüggő egyes törvények módosításáról, valamint a katasztrófavédelemmel kapcsolatos egyes törvényi rendelkezések módosításáról szóló 2012. évi XXXI. törvény, amelynek 22. §-a tartalmazza a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvénynek a megváltozott munkaképességű személyek részére folyósított ellátásaiból történő letiltásra vonatkozó – 2012. május 1-től hatályos – rendelkezéseit.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (1)
szikovszki istván

AZ UJ TÖRVÉNYEK MIATT ROKKANTSÁGI ELLÁTÁSOMAT MINT 2011 BEN IS 505 os letiltás terheli. ismét a padlora kerültem mert igy a szociális otthoni téritési dijamat nem tudom teljes összegben kifizetni, igy hátralékom keletkezik ami a házirend értelmében a jogviszony megszüntetését jelenti, és kiraknak az utcára, mivel élö rokonaim és más lakhatási lehetöségem nics és egészségi állapotom is rossz.az elmult években felgyülemlett az intézet felé valo tartozásomat részletekben ahogy tudtam fizettem söt még most is de ez az ujabb hiányt már nem tudom kifizetni , és valoban a hid alá kerülök. a téritési dij megállapitásánál nem veszik figyelembe hogy mennyi a kézhez kapott összeg, hanem a teljes nyugdijam alapján vetik ki a téritési dijat.biztos vagyokbenne hogy rajtam kivül még sok ember ugyanebben a kilátástalan helyzetben van, és amig valami jogszabályi változás nincs mi tehetetlenek vagyunk.kérem segitsenek, hogy kihez fordulhatnék, mert idegileg teljesen kiborulok és ugyanazt a torturát már nem élem tul, és nincsanyagi fedzetem vagy tartalékom kifizetni a tartozást mert ha lett volna akkor már régen kifizettem volna. köszönöm hogy levelem elolvasta. várom válaszát. tisztelettel. szikovszki istván

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Cégautó értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Ingatlan áfa

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Lakásingatlan-hányadok értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs