hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Hogyan lehet dolgozni a rokkantsági és a rehabilitációs ellátás mellett?

  • Molnár László

Sokak számára nem egyértelmű, hogy a nyugdíjnak nem minősülő, új táppénzszerű ellátások mellett hogyan, miként lehet dolgozni. Cikkünkben összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

2012. január 1-jétől rokkantsági nyugdíj, baleseti rokkantsági nyugdíj, rehabilitációs járadék, átmeneti járadék, bányász dolgozók egészségkárosodási járadéka már nem állapítható meg − a rehabilitációs járadék kivételével megszüntetésre kerültek. A 2011. december 31-én rehabilitációs járadékban részesülők ellátása ─ felülvizsgálat nélkül ─ az eredeti időpontig rehabilitációs járadékként kerül továbbfolyósításra, meghosszabbításra már nincs lehetőség.

Számoljon!
Számoljon az Adózóna 2012-re aktualizált nyugdíjkalkulátorával!  kalkulátor a társadalombiztosítási öregségi nyugdíj összegének meghatározására szolgál.
A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs