hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Iskolakezdés=családi csőd? Ennyibe kerül, ha segít a cég

  • Sinka Júlia okleveles adószakértő

Még tart a nyár, de egyre többet gondolunk az iskolakezdésre. Legalábbis a szülők, mert az idén is igencsak megtépázza a családi költségvetést a szükséges eszközök, tankönyvek beszerzése, különösen ott, ahol több iskoláskorú gyermek is van. Szerencsére, ehhez anyagi támogatást adhat a munkaadó is. Lássuk a szabályokat!

A munkáltató 2015-ben is adhat iskolakezdési támogatást a munkavállalóinak. A támogatás azon gyermek után adható, aki az adott év szeptemberében kezdi meg, vagy folytatja általános-, illetve középiskolai tanulmányait.

A legkisebb nebulók szüleinek tehát jó hír, hogy az a szülő is kaphat iskolakezdési támogatást, akinek a gyermeke szeptemberben kezdi az általános iskola első osztályát. Feltétel azonban az, hogy a támogatásban részesülő alkalmazott vagy házastársa gyermekei után családi pótlékra legyen jogosult.

A juttatás gyermekenként adható úgy, hogy akár mindkét (családi pótlékra jogosult) szülő részesülhet a juttatásban ugyanazon gyermek után – értelemszerűen több gyermek esetén valamennyi gyermeke után –, abban az esetben is, ha a szülőknek azonos a munkáltatója. Az iskolakezdési támogatást a kirendelt alkalmazottak és a társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjai is kaphatják.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, hogy megtudja, melyik évszakban, milyen formában és milyen közterhekkel adható, mire költhető az iskolakezdési támogatás!
A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 június
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Együttműködő partnereink