hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Így adhat adómentes színházjegyet, bérletet, sportbelépőt a cég

  • Surányi Imréné okleveles közgazda

Félidőben a nyár, sokan csak augusztusban, szeptember elején veszik ki a szabadságukat. Hogyan támogathatják a cégek adómentesen munkavállalóik, személyesen közreműködő tagjaik vagy akár az ügyfeleik szabadidős szórakozását?

A személyi jövedelemadóról szóló törvény (szja-tv.) 1. számú melléklet 8.28. pont b) alpontjának rendelkezése értelmében adómentes a kifizető által ugyanazon magánszemélynek az adóévben legfeljebb 50 ezer forint értékben kulturális szolgáltatás igénybevételére  szóló belépőjegy, bérlet, továbbá könyvtári beiratkozási díj ingyenes vagy kedvezményes juttatása. A juttatásban részesülő bárki lehet (munkavállaló, személyesen közreműködő tag, családtagjaik, ismerőseik, üzleti partner stb.).

Adómentesen lehet adni belépőjegyet vagy bérletet, ha az:

♦        muzeális intézmény, művészeti létesítmény kiállítására,

♦        színház-, tánc-, cirkusz- vagy zeneművészeti előadásra,

♦        közművelődési tevékenységet folytató szervezet által nyújtott kulturális szolgáltatás

igénybevételére szól.

OLVASSA TOVÁBB CIKKÜNKET, és megismeri a részleteket arról, hogy mi sorolható a fenti kategóriába, s milyen feltételei vannak az adómentességnek! 
A teljes cikkhez előfizetőink és az oldalunkon próbaregisztrálók (korlátozott ideig) férnek hozzá, ha email-címük és jelszavuk megadásával belépnek az oldalra.

A folytatáshoz előfizetés szükséges.
A teljes cikket előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink olvashatják el! Emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Vállalati elismeréshez kapcsolódó jutalom kifizetése

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink