hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Családi kedvezmény: így számítható ki könnyen, gyorsan és pontosan!

  • adozona.hu

Házas? Egyedülálló? Élettársi kapcsolatban él? Háztartásában saját és házastársa korábbi házasságában született és közös gyermeket is nevel? Az Adózóna segítségével gyorsan kiszámíthatja érvényesíthető családi kedvezményét.

Az Adózóna portálján többféle családmodellt figyelembe véve egyedülálló módon négy kalkulátor is segíti a családi kedvezmény kiszámítását, megkönnyítve ezzel az érintettek és a bérszámfejtők dolgát.

A bér- és családikedvezmény-kalkulátor I. azoknak szól, akik a családi kedvezményt nem kívánják, illetve a családi állapotuk szerint (mert például egyedülállók) nem tudják más magánszeméllyel közösen érvényesíteni.

A bér- és családikedvezmény-kalkulátor II.-t azok válasszák, akik élettársi kapcsolatban élnek, a családi kedvezményre az élettárssal nem közös és – az apa esetében a magzat kivételével – közös gyermek után (is) jogosultak, és azt nem kívánják, illetve a nem közös (az apa esetében ideértve a magzatot is) gyermek(ek) tekintetében jogosultság hiányában nem tudjá vele közösen érvényesíteni.

A bér- és családikedvezmény-kalkulátor III.-at azoknak segít, akik a családi kedvezmény jogosultjaként, a szintén jogosult házastársukkal (kizárólag – az apa esetében a magzat kivételével – közös gyermekeik esetén az élettársával) közösen kívánják azt érvényesíteni.

A bér- és családikedvezmény-kalkulátor IV. azok számára számítja ki a kedvezményt, akik élettársi kapcsolatban élnek, a családi kedvezményre az élettárssal nem közös és – az apa esetében a magzat kivételével – közös gyermek után (is) jogosultak, és azt nem kívánják, illetve a nem közös (az apa esetében ideértve a magzatot is) gyermek(ek) tekintetében jogosultság hiányában nem tudják vele közösen érvényesíteni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink:


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Adomány magánszemély részére

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Egészségügyi szakdolgozók kiegészítő díjazása II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Útiköltség-térítés megbízási jogviszonyban

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close