hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A nap kérdése: csmg adózása

  • adozona.hu

Hogyan kell adóznia egy családi mezőgazdasági társaságnak? – kérdezte az Adózóna olvasója. Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

A kérdés konkrétan így szólt: "A 2020. évi CXXIII. törvény által szabályozott családi mezőgazdasági társaság nem egy önálló működési forma, hanem egy minősítés. Jól értelmezzük-e, hogy e minősítése kapcsán végzett tevékenysége után az a szervezet adózik, amely a minősítést megszerezte? A minősített szervezet lesz jogosult bizonyos földforgalmi jellegű kedvezmények igénybe vételére, de működésére, ideértve az adózására vonatkozó szabályok nem változnak meg, mivel formaváltozás, átalakulás nem történik."

SZAKÉRTŐNK VÁLASZA:

Igen, jól értelmezi. A családi mezőgazdasági társasági minősítés megszerzése nem változtat a gazdasági társaság adózásán, ugyanis sem a 2020. évi CXXIII. törvény, sem adótörvény nem tartalmaz sajátos előírást ezen társaságok adózására vonatkozóan.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
Az Adózóna moderálási alapelveit ITT találja.
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Iparűzési adó őcsg-tagoknak

Szipszer Tamás

adószakértő

FOSZK hallgató szochokedvezmény-lehívás

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink