hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Értesítést kap a NAV-tól, aki elmulasztotta a környezetvédelmi termékdíj bevallását

  • adozona.hu

Azok az ügyfelek, akik 2019-ben környezetvédelmi termékdíjas termékek forgalmazásával foglalkoztak, de nem nyújtottak be bevallást a termékdíjról, elektronikus tárhelyükre értesítést kapnak a Nemzeti Adó- és Vámhivataltól (NAV).

Az értesítőlevélben részletes tájékoztatás olvasható a termékdíjköteles termékek köréről, valamint a termékdíj-kötelezettségről.

Mit kell tennie a címzettnek?

A NAV felkéri az adózókat nyilvántartásuk felülvizsgálatára és az esetleges mulasztás pótlására, az ehhez szükséges nyomtatványok elérhetőségének megadásával.

A bevallás pótlására a 19KTBEV nyomtatványon van lehetőség, a bejelentést pedig – ha azt is pótolni kell – a 19TKORNY nyomtatványon lehet megtenni. A formanyomtatványok és azok kitöltési útmutatói letölthetők a NAV internetes honlapjáról.

Hol lehet érdeklődni a részletekről?

Ha az értesítőlevél címzettjének a szabályokkal kapcsolatban kérdése van, általános tájékoztatást kaphat a 1819-es telefonszámon, a NAV Infóvonalán.

A NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintéző rendszere (ÜCC) a +36 80/20-21-22-es telefonszámon, munkanapokon 8 óra 30 perctől 16 óráig, péntekenként 8 óra 30 perctől 13 óra 30 percig hívható, melyen az alábbi menüpontokat kell választani:

Ügyintézés és konkrét ügyekre vonatkozó tájékoztatás Bevallásokkal kapcsolatos ügyintézés Bevallás benyújtásának elmulasztásával kapcsolatos tájékoztatás, bírság határozatok.

A rendszer használatához ügyfélazonosító szám (PIN kód) vagy részleges kódú telefonos azonosítás szükséges. A PIN-kód a NAV internetes honlapján az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazással (ONYA) a TEL jelű nyomtatványon igényelhető.

Személyes megjelenés esetén a NAV ügyfélszolgálatain be kell mutatni az azonosításra szolgáló dokumentumokat (személyi igazolvány stb.), szükség esetén meghatalmazást. Postán, illetve e-Papíron küldött válaszlevélben a NAV-tól kapott levél iktatószámára kell hivatkozni.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

Előfizetési csomagajánlataink


Hozzászólások (0)

Új hozzászólás

Kérjük, hogy szakértőinknek szóló kérdését ne kommentben tegye fel! Használja helyette a kérdés-válasz funkciót, kérdésében hivatkozzon az érintett írásra, lehetőleg annak URL-jét is megadva. A választ csak így tudjuk garantálni. Köszönjük!
További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyszerűsített foglalkoztatás napjainak száma

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Megbízási jogviszony

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Katás bt. végelszámolása szeptember 1-jei kezdéssel

Dr. Szeiler Nikolett

ügyvéd, adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs