11 találat a(z) vevői készlet cimkére

NAV 2021/7. adózási kérdés: vevői készlet kis értékű hiányának mértéke Cikk

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján megjelent a 2021/7. adózási kérdés a vevői készlet kis értékű hiányának mértékéről.

Harmadik országból importált termék áfájának levonhatósága Cikk

„Harmadik országból importált (Törökország, cégtulajdonos apa) terméket belföldi székhelyű cég (cégtulajdonos török apa és fia) helyezi szabad forgalomba és megfizeti a kivetéssel megállapított import áfát. Majd vevői készletként kihelyezi a közösség másik tagállamába a megfelelő nyilvántartás vezetése mellett, és ott az értékesítő az eredeti török cég lesz ismét, a belföldi illetőségű magyar cég levonásba helyezheti az import áfát?” Olvasói kérdésre Tüske Zsuzsanna vámszakértő válaszolt.

Vevői készlet Nagy-Britanniában Kérdés

Vevői készlet magyar-angol partnerek között Kérdés

Vevői készlettel kapcsolatos állásfoglalás, tájékoztatás kérése 2021-től (angol cég) Kérdés

EU-n kívüli cég vevői készlete Magyarországon Kérdés

Raktár Kérdés

Ezek a vevői készlet egyszerűsítésének szabályai Cikk

2020. január 1-jétől az EU-s jogharmonizáció okán változtak Magyarországon is a vevői készlet egyszerűsítésére vonatkozó előírások. Az átmeneti rendelkezések miatt év végéig érdemes lehet másnak eladni vagy visszaszállítani a tavalyi és még régebbi készleteket, ha azok értékesítésére várhatóan év végéig nem kerül sor.

Európai Uniós áfareform – változnak a vevőikészlet-egyszerűsítés szabályai Cikk

Fontos és jelentős változások jönnek európai uniós szinten a vevői készletekkel kapcsolatban. Több egyszerűsítés is lesz, ezeknek azonban szigorúbb adminisztráció a velejárója, olvasható a Deloitte Zrt. tájékoztatójában.

Vevői készlet Kérdés

Tisztelt Szakértő! Milyen áfakulccsal kell számlázni, ha Németországban létesített vevői készletből a vevő francia telephelyére számlázunk árut, vevőnk érvényes francia adószámmal rendelkezik? Köszönettel: Tné Ágnes

Konszignációs raktár, külföldi adószám igénylése Kérdés

Tisztelt Szakértő! A tényállás a következő: A cégünk legyártja a készterméket, amit elszállíttat Németországba. A termék egy konszignációs raktárba kerül, ahol tárolják, majd a vevő innen szállítja el, ekkor kerül az ő tulajdonába. A raktárban levő készlet a cégünk tulajdona, a termék 3 hónap tárolás után automatikusan átkerül a vevő tulajdonába. A raktározás díját a cégünk fizeti. A termék általunk történő kiszállítása előtt már pontosan tudható, hogy ki lesz a vevő. Kérdéseink a következők: Ez megfelel-e a vevői készlet kritériumainak, azaz számlázhatjuk-e saját adószámról 0%-os áfával mint közösségen belüli termékértékesítés? Vagy szükséges-e az adott két országban adószámot igényelnünk? Válaszát előre is nagyon szépen köszönöm!

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kölcsönök beszámítása

dr. Buzády Csongor, LL.M. (Berlin)

ügyvéd, vállalatfinanszírozási szakjogász

Buzády és Udvari Ügyvédi Iroda, partner

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kkv-minősítés

Pölöskei Pálné

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

EPR cukrászműhelynek

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 június
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs