19 találat a(z) vetőmag cimkére

Paprika vetőmagokat vizsgált a Nébih Cikk

A tavaszi lendülettel megérkeztek a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) paprika vetőmag teszteredményei is. A szakemberek 23 „tölteni való” étkezési paprika vetőmagjait vizsgálták a Szupermenta teszten. Két termék esetében gondok adódtak a csírázóképességgel, az ígértnél kevesebb magtömeg és magdarabszám miatt pedig hét esetben kezdeményezi fogyasztóvédelmi eljárás indítását a Nébih az illetékes társhatóság bevonásával.

Csírázóképességi problémák egyes virágvetőmagoknál Cikk

Csírázóképességi problémákat tárt fel a vetőmag-kiszerelőknél a tavaszi virágvetőmag-utóvizsgálat. A magok 88 százaléka megfelelt a jogszabályban minimálisan meghatározott értékeknek, hat tételnek azonban alacsonyabb volt a csírázóképessége. A nem megfelelő minőségű virágmagokat a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az üzletekből visszahívja és megsemmisítteti – írja honlapján a hivatal.

Átalakuló egyéni vállalkozó Kérdés

Veszélyes ajándékra figyelmeztet a Nébih Cikk

A közelmúltban a hazai és a nemzetközi sajtóban is találkozhattunk bizonyos kéretlen vetőmagcsomagokról szóló hírekkel – emlékeztet a Nébih. A híradások szerint elsősorban Kínából, illetve más távol-keleti országokból (Szingapúr, Taiwan, Malajzia, Wanuatu) érkeztek magánszemélyek postacímére kis „ajándékcsomagok”. Az ismeretlen eredetű vetőmagok több esetben szennyeződéseket, illetve károsítókat tartalmaztak, ezért a felhasználásuk semmiképpen sem javasolt.

EU-n belüli termékbeszerzés helyesbítése Kérdés

Nem termesztett, nem vásárolt, illetve nem tárolt napraforgót: mégis a magyar ökotermelő adatai szerepeltek a számlákon Cikk

Egy magyar termelő nevével visszaélve értékesítettek nagy mennyiségű napraforgót, melynek származása dokumentumokkal nem volt igazolható. Az esetről a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. tett bejelentést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalnál (Nébih). A kifogásolt iratokkal ellátott terményt, a termelő nevével, de egy magyar cég számlaszámával kiállított számlával értékesítették egy holland felvásárlónak, aki azt Olaszországba adta tovább. Eddig csaknem 250 tonna napraforgó esetében bizonyosodott be a jogsértés, olvasható a Nébih oldalán.

Fordított adó alkalmazása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Ügyfelem áfaalanyként kapott gabona vetőmagról áfás számlát. A számlán mezőgazdasági szolgáltatás is szerepel (a vetést a szolgáltató cég végezte). Érdeklődnék, hogy ilyenkor a vetőmag áfásként jól van-e számlázva? A fordított adó ilyenkor nem alkalmazható?

Drágulhatnak az őszi kalászos vetőmagok Cikk

Enyhén emelkedhet az őszi kalászosok vetőmagjainak ára, többek között az előállítási költségek növekedése miatt a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VSZT) előrejelzése szerint.

Ingyenes vetőmag – fordított áfa Kérdés

Kedves Szakértő ! Az alábbi kérdésre adott válaszban az nem szerepel, hogy az átvevőnél be kell-e vallani (a számlán megjegyzésben szerepel a térítés nélküli átadás és a piaci érték). Köszönettel. https://adozona.hu/kerdesek/2016_11_15_Vetomag_terites_nelkuli_atadasa_duj

2018-ban elvetett majd kipusztult őszi káposztarepce könyvelése Kérdés

Mezőgazdasági társaság 2018-ban elvetett őszi káposztarepcéje csapadék hiánya miatt kipusztult, ezért a társaság kiszántotta és őszi búzát vetett helyette (a biztosító ilyen esetekben kártérítést nem fizet). Kérdésem: az őszi káposztarepce-vetőmagot mezei leltárként vagy költségként könyveljem? Válaszukat köszönöm előre is!

Kártevővel fertőzött vetőburgonyát hívott vissza a Nébih Cikk

Kártevőt azonosított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Romániából származó vetőburgonya szállítmányban, mivel a fertőzött gumókat nem szabad elvetni, a 10 tonnás tételt megsemmisítik – közölte a Nébih.

Ismét lehet vetőmagra pályázni, ne késse le a határidőt! Cikk

Elindult a Civil Iránytű Alapítvány és a Syngenta 2018-as Élelmiszerlavina programja. Az önkormányzatok, oktatási intézmények és civil szervezetek idén is több millió forint értékű zöldség vetőmagra pályázhatnak február 28-áig.

Ezzel az árral számolhat, ha tavaszi kalászos gabonát vetne Cikk

Nettó 92 ezer forintos tonnánkénti tájékoztató árat tett közzé a tavaszi kalászosok fémzárolt, minősített vetőmagjaira a Vetőmag Szövetség Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Vetőmag, hobbiállat kiskereskedelem Kérdés

T. Szakértő! A 4776 TEÁOR tevékenység milyen engedélyekhez, illetve extra nyilvántartásokhoz kötött?

Vetőmag térítés nélküli átadása Kérdés

Ügyfelem, "A" Kft. egy másik "B" Kft.-től térítés nélküli átadás keretében 602 kilogramm búza vetőmagot kap. Mivel ez a termék a fordított áfa hatálya alá esik egy normál termékbeszerzés keretében, milyen teendője van "A" Kft.-nek ilyenkor? Meg kell ugyanúgy állapítani és bevallani a fordított áfát? Illetve az áfabevallásban szerepeltetni kell-e a súlyadatokat az ilyen beszerzésről?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 július
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close