46 találat a(z) veszélyeztetett terhes cimkére

Ágazati pótlék táppénz alatt Kérdés

Gyed melletti táppénz Kérdés

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Gyed alatt veszélyeztetett terhes Kérdés

Csed II. Kérdés

Csed Kérdés

Biztosítotti jogviszony szüneteltetése Kérdés

Tb-ellátások Kérdés

Csed vagy táppénz? Kérdés

Gyes és táppénz egyszerre Kérdés

Veszélyeztett terhesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozó az emelt összegű befizetést választotta márciustól, de közben terhes lett. A baba decemberre várható. Ha veszélyeztett terhesként táppénzre írják ki, akkor ebben az esetben mi lesz a csed alapja? Köszönöm a választ.

Ha nem kap táppénzt a "kismama" Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló három hónapja dolgozik cégünknél. Kiderült, hogy terhes, veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre ment. Viszont csak három hónapra jár neki táppénz, mert jelenlegi munkaviszonyát megelőzően nem volt másik biztosítotti jogviszonya. A munkáltató a munkaviszonyt a várandóság ideje alatt felmondással nem szüntetheti meg, viszont a munkavállaló nem képes munkát végezni. Kérdésem, hogy ha már nem kap táppénzt, de továbbra is veszélyeztetett terhesnek minősül az elkövetkező négy hónapban, akkor milyen jogállásban van a munkáltatónál? Hogyan és mit kell számfejteni részére a szülésig? Fizetés nélküli szabadság adható neki? Vagy jár valamilyen juttatás erre az időszakra neki a munkáltatótól? Köszönöm a választ!

Meddig jár a táppénz? Kérdés

Ügyfelem felvett egy alkalmazottat 2018. december 1-jével, az alkalmazott főállású katás vállalkozóként volt bejelentve 2018. október 3-ától 2019. február 12-éig. Veszélyeztetett terhes lett 2019. március 28-ától, a szülés várható időpontja: 2019. október 28-a. Lehet-e táppénzen október 3-áig, és elmehet-e csedre 2019. október 4-étől. Nagyon várom a válaszukat, köszönettel.

Éves szabadság kiadása Kérdés

Kérem válaszukat az alábbiakban: kft. alkalmazottja február óta táppénzen van, veszélyeztetett terhes, ebben a hónapban fog szülni, az éves szabadságát mikor kell kiadni? Még nem vett ki egy napot sem.

Gyes és táppénz egyszerre: így lehetséges Cikk

Gyesen lévő munkavállaló ismét várandós (két hónapos); elmehet-e azonnal táppénzre, és kaphatja-e azt a gyes mellett? – kérdezte olvasónk. Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Áfa – közösségi értékesítés

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 október
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs