44 találat a(z) veszélyeztetett terhes cimkére

Gyermek után járó pótszabadság Kérdés

Gyed alatt veszélyeztetett terhes Kérdés

Csed II. Kérdés

Csed Kérdés

Biztosítotti jogviszony szüneteltetése Kérdés

Tb-ellátások Kérdés

Csed vagy táppénz? Kérdés

Gyes és táppénz egyszerre Kérdés

Veszélyeztett terhesség Kérdés

Tisztelt Szakértő! Katás vállalkozó az emelt összegű befizetést választotta márciustól, de közben terhes lett. A baba decemberre várható. Ha veszélyeztett terhesként táppénzre írják ki, akkor ebben az esetben mi lesz a csed alapja? Köszönöm a választ.

Ha nem kap táppénzt a "kismama" Kérdés

Tisztelt Szakértő! A munkavállaló három hónapja dolgozik cégünknél. Kiderült, hogy terhes, veszélyeztetett terhesség miatt táppénzre ment. Viszont csak három hónapra jár neki táppénz, mert jelenlegi munkaviszonyát megelőzően nem volt másik biztosítotti jogviszonya. A munkáltató a munkaviszonyt a várandóság ideje alatt felmondással nem szüntetheti meg, viszont a munkavállaló nem képes munkát végezni. Kérdésem, hogy ha már nem kap táppénzt, de továbbra is veszélyeztetett terhesnek minősül az elkövetkező négy hónapban, akkor milyen jogállásban van a munkáltatónál? Hogyan és mit kell számfejteni részére a szülésig? Fizetés nélküli szabadság adható neki? Vagy jár valamilyen juttatás erre az időszakra neki a munkáltatótól? Köszönöm a választ!

Meddig jár a táppénz? Kérdés

Ügyfelem felvett egy alkalmazottat 2018. december 1-jével, az alkalmazott főállású katás vállalkozóként volt bejelentve 2018. október 3-ától 2019. február 12-éig. Veszélyeztetett terhes lett 2019. március 28-ától, a szülés várható időpontja: 2019. október 28-a. Lehet-e táppénzen október 3-áig, és elmehet-e csedre 2019. október 4-étől. Nagyon várom a válaszukat, köszönettel.

Éves szabadság kiadása Kérdés

Kérem válaszukat az alábbiakban: kft. alkalmazottja február óta táppénzen van, veszélyeztetett terhes, ebben a hónapban fog szülni, az éves szabadságát mikor kell kiadni? Még nem vett ki egy napot sem.

Gyes és táppénz egyszerre: így lehetséges Cikk

Gyesen lévő munkavállaló ismét várandós (két hónapos); elmehet-e azonnal táppénzre, és kaphatja-e azt a gyes mellett? – kérdezte olvasónk. Czeglédi Bernadett munkajogi és társadalombiztosítási szakértő válaszolt.

Ügyvezető táppénz, csed, gyed Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben kérem segítségét: 1. Egy kismama határozott idejű munkaszerződése 2019. július 30-án lejár. Veszélyeztetett terhesség miatt keresőképtelen 2019.05.10-e óta. Jogosult lesz-e táppénzre augusztus 1-jétől folytatólagosan? 2. Ugyanezen kismama egy kft.-ben tulajdonos és ügyvezető is, az ügyvezetői feladatokat megbízási jogviszonyban látja el, jövedelmet nem vesz ki. Kérdésem, hogy július 1. után keletkezik-e járulékfizetési kötelezettsége a kft.-ben, ha igen, mennyi (milyen összeg után)? 3. Ügyvezetői teendőit július 30-áig táppénz mellett elláthatja-e (jövedelmet nem vesz ki)? 4. Milyen jövedelem után lesz számára megállapítva a táppénz, illetve a csed, gyed? Válaszát előre is köszönöm!

Szerződés szerinti jövedelem napi alapja Kérdés

Kedves Szakértő! Veszélyeztetett terhes táppénz-, majd csed napi alapjának számításához szeretném kérdezni, hogy a szerződés szerinti jövedelmet januári (31 napos) igény esetén 31-gyel vagy 30-cal kell osztani. 195 000 forint/hó a szerződés szerinti jövedelem. A táppénzigényt megelőzően gyesben és gyedben részesült a munkavállaló.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Kettős adóztatás elkerülése Zanzibár

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Ingatlanfelújítás áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szállás számla utólagos kiállítása

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close