17 találat a(z) vagyonkezelő cimkére

Valóban eljött a bizalmi vagyonkezelés halála Magyarországon? Cikk

2023 májusától egyre több fórumon, sajtócikkben és később az Országgyűlés honlapján közzétett törvényjavaslatból is lehetett olvasni arról, hogy változások lépnek életbe a bizalmi vagyonkezelésre vonatkozó adószabályok tekintetében 2023 szeptemberétől.

Több mint hárommilliárd forintot fizettek ki a vagyonkezelő alapítványok vezetőinek Cikk

Utánajártunk, igazak-e azok a vádak, amelyek szerint a közérdekű vagyonkezelő alapítványok kuratóriumai és felügyelőbizottságai kifizető helyként funkcionálnak. Mindössze négy olyat találtunk, amelyekben a vezető tisztségviselők – vagy legalábbis közülük többen – nem vesznek fel fizetést, ám előfordul az is, hogy havi 2,5 millió forint az átlagos tiszteletdíj – írja a 24.hu.

Bamosz: 7,9 százalékkal nőtt, 11 350 milliárd forint a befektetési alapokban kezelt vagyon Cikk

Júniusban 7,9 százalékkal, 11 351 milliárd forintra nőtt a befektetési alapokban kezelt vagyon – közölte a Befektetési Alapkezelők és Vagyonkezelők Magyarországi Szövetsége (Bamosz) pénteken az MTI-vel.

Osztalék kifizetése vagyonkezelőnek Kérdés

Bizalmi vagyonkezelés – vagyon kiadása Kérdés

Osztalék kifizetése vagyonkezelőnek Kérdés

Kedvezményezett részesedéscsere adózása Kérdés

Állami ingatlant bérelne? Elindult a Bérleti Licit Portál alkalmazás Cikk

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. elindította a Bérleti Licit Portál alkalmazást, amelyet a közigazgatás- és közszolgáltatás-fejlesztési operatív programban hoztak létre – közölte az MNV Zrt.

Bizalmi vagyonkezelés: mutatjuk a személyi jövedelemadót érintő szabályokat Cikk

Jelen cikkünkben a bizalmivagyon-kezelési struktúra személyi jövedelemadót érintő legfontosabb szabályait foglaltuk össze.

Vagyonkezelő cég áfaalanyisága Kérdés

Agrártámogatásokról és vagyonkezelő alapítványokról is tárgyal ma az Országgyűlés Cikk

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány vagyonkezelő alapítványok létrehozását lehetővé tevő törvényjavaslatát.

Számlaadás Kérdés

Vagyonkezelő cég, bérbeadás magánszemélynek. A magánszemély saját maga alakítja ki a vizes blokkot. Itt mi lehet az eljárás az aktiválásra? Köszönettel Szabóné

Vagyonkezelő Kérdés

Üdvözlöm! Az alábbi kérdésben várom segítségüket. Könyvelésre került hozzám egy egyszemélyes kft., amely a 6420 vagyonkezelés tevékenységet választotta. Előzetes információ szerint egy másik társaságban lévő részvényeket vásárol, így fogja kezdeni a tevékenységét. Tudnak-e olyan különös szabályt, törvényt, amelyre feltétlenül figyelnem kellene? Válaszukat előre is köszönöm!

Fióktelep: bejegyzésre köteles-e? Kérdés

Ausztriában bejegyzett ingatlan-vagyonkezelő vásárolt Magyarországon egy major elnevezésű ingatlant, amelyen gazdasági épületek találhatók. Ezeket az épületeket fel kívánja újítani, majd később bérbe adni. A felújítás költségének áfáját vissza kívánja igényelni és a bérbeadást áfássá szeretné tenni. Kérdésem, hogy az ingatlant be kell-e jegyeztetni a cégbíróságon, mint a vagyonkezelő fióktelepe, hogy áfaalannyá váljon a külföldi cég, vagy elég kérni neki egy adószámot? Az egyértelmű, hogy a bérbeadásból származó jövedelme után Magyarországon lesz társasági adóalany.

Alapítványok, figyelem! Ezt akarja az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament (EP) üdvözli az Európai Bizottság adóelkerülés elleni irányelvre vonatkozó javaslatát – közölte honlapján az EP. A képviselők jobban korlátoznák a kamatlevonásokat és szigorúbban adóztatnák a külföldi jövedelmeket. Nagyobb átláthatóságot akarnak a vagyonkezelői alapok, alapítványok kapcsán, közös szabályokat a szellemi tulajdonból származó jövedelmek utáni adócsökkentésekre, feketelistát az adóparadicsomokra és szankciókat a nem együttműködőkkel szemben.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kisüzemi bortermelés

Laczi Ferenc

igazságügyi jövedéki szakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Kölcsön kamat

Nagy Norbert

adószakértő

Ez engem is érdekel Ez engem is érdekel

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Együttműködő partnereink