7 találat a(z) vagyonkezelő cimkére

Agrártámogatásokról és vagyonkezelő alapítványokról is tárgyal ma az Országgyűlés Cikk

Az Országgyűlés ma kezdi tárgyalni a kormány vagyonkezelő alapítványok létrehozását lehetővé tevő törvényjavaslatát.

Számlaadás Kérdés

Vagyonkezelő cég, bérbeadás magánszemélynek. A magánszemély saját maga alakítja ki a vizes blokkot. Itt mi lehet az eljárás az aktiválásra? Köszönettel Szabóné

Vagyonkezelő Kérdés

Üdvözlöm! Az alábbi kérdésben várom segítségüket. Könyvelésre került hozzám egy egyszemélyes kft., amely a 6420 vagyonkezelés tevékenységet választotta. Előzetes információ szerint egy másik társaságban lévő részvényeket vásárol, így fogja kezdeni a tevékenységét. Tudnak-e olyan különös szabályt, törvényt, amelyre feltétlenül figyelnem kellene? Válaszukat előre is köszönöm!

Fióktelep: bejegyzésre köteles-e? Kérdés

Ausztriában bejegyzett ingatlan-vagyonkezelő vásárolt Magyarországon egy major elnevezésű ingatlant, amelyen gazdasági épületek találhatók. Ezeket az épületeket fel kívánja újítani, majd később bérbe adni. A felújítás költségének áfáját vissza kívánja igényelni és a bérbeadást áfássá szeretné tenni. Kérdésem, hogy az ingatlant be kell-e jegyeztetni a cégbíróságon, mint a vagyonkezelő fióktelepe, hogy áfaalannyá váljon a külföldi cég, vagy elég kérni neki egy adószámot? Az egyértelmű, hogy a bérbeadásból származó jövedelme után Magyarországon lesz társasági adóalany.

Alapítványok, figyelem! Ezt akarja az Európai Parlament Cikk

Az Európai Parlament (EP) üdvözli az Európai Bizottság adóelkerülés elleni irányelvre vonatkozó javaslatát – közölte honlapján az EP. A képviselők jobban korlátoznák a kamatlevonásokat és szigorúbban adóztatnák a külföldi jövedelmeket. Nagyobb átláthatóságot akarnak a vagyonkezelői alapok, alapítványok kapcsán, közös szabályokat a szellemi tulajdonból származó jövedelmek utáni adócsökkentésekre, feketelistát az adóparadicsomokra és szankciókat a nem együttműködőkkel szemben.

Bizalmi vagyonkezelés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A bizalmi vagyonkezeléssel (BVK) kapcsolatban néhány gyakorlati kérdésem lenne. Alapeset: két évre BVK-ba került átadásra két ingatlan. A vagyonkezelő magánszemély, nem üzletszerű tevékenységet folytat. A kérdések: 1. Kettős könyvvitelt kell-e vezetni? 2. Az induló vagyon az átadott ingatlanok értéke, ha jól tudom. Az ingatlanok felújításra kerülnek az idén, és az lenne a kérdés, hogy milyen jogcímen lehet/kell finanszírozni a felújítást? A vagyonrendelő külön készpénzt adhat, amit valamiféle tőkebetétként kell nyilvántartani a kötelezettségek között? Vagy a vagyonkezelőnek kell betennie kölcsönként? Hogyan lehet (kell) megoldani a negatív pénztári egyenleget? Hiszen az induló vagyon nem más, mint két ingatlan, és készpénz nem került átadásra. 4. Kölcsönt kaphat független cégtől a kezelt vagyon, mint önálló jogalany? Ebből kerülne finanszírozásra a felújítás egy része. 5. A felújított ingatlanoknak jóval magasabb értéke lesz. Amikor két év múlva visszakerül a két ingatlan – felújított állapotban –, akkor ki, és hogyan adózik? Piaci értékre át kell számítani az értéket? 6. Amennyiben kiadásra kerül a két ingatlan a BVK alatt, akkor azt az árbevételek között kell kimutatni, mint egy "sima" cégnél? Ugyanúgy kezelendők a költségek/ráfordítások is? 7. A vagyonkezelő magánszemélynek kell bármilyen nyilvántartást vezetnie? (Ingyenesen végzi a tevékenységet a vagyonrendelő feleségeként.) Köszönöm a válaszokat!

Átadná cégét gyerekének, bárki másnak? Ezekre figyeljen! Cikk

A kis- és középvállalkozások számottevő részénél elérkezett a generációváltás ideje. Mire kell ügyelni, ha átadná a céget a családon belül, alapítványnak vagy vagyonkezelőnek? Összefoglaltuk.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Katás egyéni vállalkozó szülése II.

Czeglédi Bernadett

munkajogi és társadalombiztosítási szakértő

Talent4U Consulting Bt.

Munkaerő-közvetítés áfa

Bunna Erika

adótanácsadó

Egyéni vállalkozó kapcsoltsága

Erdős Gabriella

adószakértő

TaxMind Kft.

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close