11 találat a(z) vagyonkezelés cimkére

Pályázat átadásának adózási és számviteli feladatai Kérdés

Vagyonkezelésbe adott ingatlan áfája Kérdés

Iparűzési adó, vagyonkezelésben lévő eszközök Kérdés

Vagyonkezelés Kérdés

Vagyonkezelés Kérdés

Egy 100%-ban önkormányzati tulajdonú kft. vagyonkezelési szerződést köt az önkormányzattal. Az önkormányzat tulajdonában vannak lakások és nem lakások (ezeket üzemelteti a kft.). A kft. a lakások bérbeadását áfamentesen végzi, a nem lakások bérbeadására áfásan jelentkezett be a NAV-nál. Kérdés: A vagyonkezelési szerződésben az áll, hogy havonta bruttó egymillió Ft átalányt kap a kft. a bérlemények működési, karbantartási és rendkívüli kiadással járó feladatainak ellátásáért (ebben vannak lakások és nem lakások is). 1. A kft. az átalánydíjról szóló számlát áfásan állítja ki az önkormányzat felé? 2. A költségek áfáját levonhatja? Mivel ez egy átalánydíj és havonta számlázzák az önkormányzat felé, ezért tételesen a költségszámlák minden hónapban nem lesznek azonosak. Például van egy festésszámla, ami lakásokat és üzleteket is érint. Köszönettel.

Innovációs járulék 2019 – kapcsolódó vállalkozások Cikk

Alanya lesz-e az innovációs járuléknak 2019-től az Adózóna olvasójának mindkét cége: kapcsolódó vállalkozásokról van-e szó esetükben? Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Vagyonkezelő alapítványok: ezek a szabályok Cikk

Március 5-én szavazott az Országgyűlés a vagyonkezelő alapítványokról szóló – T 4513. számon benyújtott – törvényjavaslatról. A cikk a fontosabb rendelkezéseket mutatja be.

Vagyonkezelt tárgyi eszköz kivezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelen vállalkozásunk 100 százalékban önkormányzati tulajdonú kft. Vagyonkezelési szerződés alapján adott át az önkormányzat a kft.-nek tárgyi eszközöket. 2016. 01. 01-jével a kft. visszadott egy vagyonkezelt tárgyi eszközt az önkormányzatnak. A kft. részéről hogyan kell könyvelni a kivezetést? Válaszát előre is köszönöm!

Vagyonkezelés Kérdés

A 2011. évi CLXXXVII. törvény 92/B §-a alapján a térségi integrált szakképző központ (tiszk) 2015. július 1-jei hatállyal a közfeladat ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyonát vagyonkezelésbe adja a közfeladatot átvevő szakképzési centrumnak. Kérdésünk, hogy a kettős könyvelést vezető jogi személyiségű tiszk hol, melyik számlacsoportban tartja nyilván az eszközeit a vagyonkezelésbe adást követően? Értékcsökkenés elszámolására a vagyonkezelővel párhuzamosan, annak adatszolgáltatása alapján kötelezett? Megköszönve segítsgüket! Petró Imre

Vagyonkezelés: szabályszerűbb, de… Cikk

Az állami tulajdonú ingatlanok hasznosításba adása néhány intézménynél nem teljes körűen felelt meg, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak – áll többek között az Állami Számvevőszék közleményében.

Vagyonkezelt eszköz Kérdés

Tisztelt Szakértő! Nonprofit kft. több ingatlanra vonatkozóan rendelkezik vagyonkezelési szerződéssel. Hogy mentesüljön a visszapótlási kötelezettsége alól, közfeladat ellátására önkormányzati szerződéssel kell rendelkeznie. Kérdésem az lenne, hogy minden ingatlanra külön-külön rendelkeznie kell az adott önkormányzatnál szerződéssel, vagy elég egy szerződés, és ez alapján mentesül a többi ingatlan is a visszapótlási kötelezettség alól? Válaszát előre is köszönöm.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Gyes melletti táppénz

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Rezsitámogatás kkv-k számára

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Finacont Kft

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs