16 találat a(z) vagyonkezelés cimkére

Vagyonkezelési díj elszámolása, tao Kérdés

Vagyonkezelésbe adás áfaszempontból Kérdés

Vagyonkezelés Kérdés

Legújabb tudnivalók a vagyonkezelő alapítványokról Cikk

Jelen cikk apropóját az adja, hogy az Országgyűlés elfogadta a tavaszi/nyári adócsomagot, mely többek között módosította a vagyonkezelő alapítványokra vonatkozó adózási szabályokat (hasonlóan a bizalmi vagyonkezelési szerződésekhez).

Kapcsolt vállalkozások a számviteli törvény szerint Kérdés

Pályázat átadásának adózási és számviteli feladatai Kérdés

Vagyonkezelésbe adott ingatlan áfája Kérdés

Iparűzési adó, vagyonkezelésben lévő eszközök Kérdés

Vagyonkezelés Kérdés

Vagyonkezelés Kérdés

Egy 100%-ban önkormányzati tulajdonú kft. vagyonkezelési szerződést köt az önkormányzattal. Az önkormányzat tulajdonában vannak lakások és nem lakások (ezeket üzemelteti a kft.). A kft. a lakások bérbeadását áfamentesen végzi, a nem lakások bérbeadására áfásan jelentkezett be a NAV-nál. Kérdés: A vagyonkezelési szerződésben az áll, hogy havonta bruttó egymillió Ft átalányt kap a kft. a bérlemények működési, karbantartási és rendkívüli kiadással járó feladatainak ellátásáért (ebben vannak lakások és nem lakások is). 1. A kft. az átalánydíjról szóló számlát áfásan állítja ki az önkormányzat felé? 2. A költségek áfáját levonhatja? Mivel ez egy átalánydíj és havonta számlázzák az önkormányzat felé, ezért tételesen a költségszámlák minden hónapban nem lesznek azonosak. Például van egy festésszámla, ami lakásokat és üzleteket is érint. Köszönettel.

Innovációs járulék 2019 – kapcsolódó vállalkozások Cikk

Alanya lesz-e az innovációs járuléknak 2019-től az Adózóna olvasójának mindkét cége: kapcsolódó vállalkozásokról van-e szó esetükben? Pölöskei Pálné adószakértő válaszolt.

Vagyonkezelő alapítványok: ezek a szabályok Cikk

Március 5-én szavazott az Országgyűlés a vagyonkezelő alapítványokról szóló – T 4513. számon benyújtott – törvényjavaslatról. A cikk a fontosabb rendelkezéseket mutatja be.

Vagyonkezelt tárgyi eszköz kivezetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Jelen vállalkozásunk 100 százalékban önkormányzati tulajdonú kft. Vagyonkezelési szerződés alapján adott át az önkormányzat a kft.-nek tárgyi eszközöket. 2016. 01. 01-jével a kft. visszadott egy vagyonkezelt tárgyi eszközt az önkormányzatnak. A kft. részéről hogyan kell könyvelni a kivezetést? Válaszát előre is köszönöm!

Vagyonkezelés Kérdés

A 2011. évi CLXXXVII. törvény 92/B §-a alapján a térségi integrált szakképző központ (tiszk) 2015. július 1-jei hatállyal a közfeladat ellátását szolgáló ingó és ingatlan vagyonát vagyonkezelésbe adja a közfeladatot átvevő szakképzési centrumnak. Kérdésünk, hogy a kettős könyvelést vezető jogi személyiségű tiszk hol, melyik számlacsoportban tartja nyilván az eszközeit a vagyonkezelésbe adást követően? Értékcsökkenés elszámolására a vagyonkezelővel párhuzamosan, annak adatszolgáltatása alapján kötelezett? Megköszönve segítsgüket! Petró Imre

Vagyonkezelés: szabályszerűbb, de… Cikk

Az állami tulajdonú ingatlanok hasznosításba adása néhány intézménynél nem teljes körűen felelt meg, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.-nél nem felelt meg a jogszabályi előírásoknak – áll többek között az Állami Számvevőszék közleményében.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Rendes felmondás esetén mikor kell elszámolni a dolgozóval?

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, compliance szakértő

Kiküldetés

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 december
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31