60 találat a(z) vagyonadó cimkére

Vitorlás utáni vagyonadó Kérdés

Adót vetne ki a lengyel kormány a külföldre vitt vagyonra Cikk

Lengyelország azt tervezi, hogy a jövő évtől kezdve 19 százalékig terjedő "kilépési adót" vet ki az olyan vállalatokra és gazdag emberekre, ha külföldre viszik vagyonukat vagy termelő tevékenységüket.

Örökösödési adó és áfa: már a régi rómaiak is… Cikk

Mezopotámia ura, Hamurabi rabszolgasággal büntette az adótartozásukat megfizetni képtelen alattvalókat, a Római Birodalom császárai pedig ha kellett vagyonadót, örökösödési adót szedtek be és kétkulcsos áfát alkalmaztak. Az egykori APEH volt elnökhelyettese, Dr. Juhász István "Az adózás története" című munkája alapján az ókor adóztatási gyakorlatát mutatjuk be.

Javaslat ingatlanadóra Cikk

Környezetvédelmi adóból vagy vagyonadóból kellene finanszírozni a bérterhek mérséklését, állítják uniós szakértők. A célzott járulékcsökkentés, az új vállalati adók bevezetése, valamint a fogyasztási adók emelése illeszkedik az uniós gyakorlathoz, a válság terheit azonban a magyar gyakorlattal szemben máshol sokkal inkább a magasabb jövedelműek viselik - hivatkozik egy uniós tanulmányra a privátbankár.hu.

Szelektív vagyonadót akarnak a német Zöldek Cikk

A vagyonadó szelektív bevezetéséért szállt síkra a németországi Zöldek frakcióvezetője egy vasárnapi újságcikkében.

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadó bevezetését Cikk

Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében nem kérte a nyugdíjak csökkentését, vagy a vagyonadó bevezetését. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról - írta az Index, a birtokába jutott levélre hivatkozva csütörtökön.

Varga: az ingatlanadó és a vagyonadó marad Cikk

Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában.

Balog Ádám: nem lesz vagyonadó és országos ingatlanadó sem Cikk

A jövőben adókedvezménnyel támogatnák a munkaerőpiac nehéz helyzetű szereplőinek elhelyezkedését, jövőre életbe léphet az evát felváltó új vállalkozói adó, ez a lehetőség a termeléssel foglalkozó társaságokat várja majd, de vagyonadót és országos ingatlanadót sem most, sem később nem vet ki a kormány - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Megszorítások Olaszországban: azonnal életbe léptették a vagyonadót Cikk

Megkezdődött a Monti-kormány megszorító csomagjának megvalósítása: máris megemelték az olaszországi üzemanyagárakat és azonnal életbe léptett a vagyonadó is.

Támogatja a vagyonadó bevezetését az osztrák államfő Cikk

Ismét a vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást az osztrák szövetségi elnök, egy vasárnapi napilapban megjelent interjúban.

A spanyol parlament rábólintott a "gazdagok adójára" Cikk

A spanyol parlament csütörtökön jóváhagyta a vagyonadó bevezetését.

Jöhet az osztrák vagyonadó Cikk

A vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást Heinz Fischer osztrák államfő egy vasárnap közzétett interjúban.

Megszűnik a vitatott adóplafon és új vagyonadó rendszer lesz Franciaországban Cikk

Francois Fillon francia miniszterelnök csütörtökön bejelentette, hogy megszűnik a vitatott adóplafon, és azzal párhuzamosan a nagy vagyonokra jelenleg kivetett adónem, az ISF fizetése alól 300 ezren menetességet kapnak.

Befizetett vagyonadó: Az APEH nem utal vissza automatikusan Cikk

Augusztus 31-ig mintegy nettó 2,389 milliárd forint vagyonadót fizettek be az adózók. A túlfizetéseket nem utalja ki, illetve nem vezeti át automatikusan más adónemen fennálló tartozásra az APEH, ezt az adózónak kell kérnie.

Törvénymódosításra van szükség a vagyonadó végleges megszüntetéséhez Cikk

Visszajár a vagyonadó, de törvénymódosításra van szükség a vagyonadó végleges megszüntetésére.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Átalányadózó adó-, és járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tüske Zsuzsanna

vámszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close