63 találat a(z) vagyonadó cimkére

Két új törvény, három kormányrendelet és négy határozat a legfrissebb Magyar Közlönyben Cikk

A Magyar Közlöny 2023. évi 38. számában március 16-án két új törvény, három kormányrendelet, egy kúriai határozat és három kormányhatározat jelent meg.

Nemzetközi lapszemle: szolidaritási vagyonadót vezet be Spanyolország Cikk

3,14 milliárd euró összegű adóbevétel-növekedést remél a spanyol kormány az ideiglenes vagyonadó, valamint a magasabb társasági adó és tőkenyereség-adó bevezetésétől – mondta Maria Jesus Montero költségvetési miniszter csütörtökön, tette közzé a Reuters.

Vagyonadót róna ki a milliárdosokra a Biden-kormány Cikk

Milliárdosokra kivetendő minimumadóra nyújt be javaslatot a kongresszusnak a Fehér Ház a 2023-as költségvetési tervezete keretében, Biden elnök belpolitikai programjának finanszírozása és a költségvetési hiány csökkentése érdekében.

Vitorlás utáni vagyonadó Kérdés

Adót vetne ki a lengyel kormány a külföldre vitt vagyonra Cikk

Lengyelország azt tervezi, hogy a jövő évtől kezdve 19 százalékig terjedő "kilépési adót" vet ki az olyan vállalatokra és gazdag emberekre, ha külföldre viszik vagyonukat vagy termelő tevékenységüket.

Örökösödési adó és áfa: már a régi rómaiak is… Cikk

Mezopotámia ura, Hamurabi rabszolgasággal büntette az adótartozásukat megfizetni képtelen alattvalókat, a Római Birodalom császárai pedig ha kellett vagyonadót, örökösödési adót szedtek be és kétkulcsos áfát alkalmaztak. Az egykori APEH volt elnökhelyettese, Dr. Juhász István "Az adózás története" című munkája alapján az ókor adóztatási gyakorlatát mutatjuk be.

Javaslat ingatlanadóra Cikk

Környezetvédelmi adóból vagy vagyonadóból kellene finanszírozni a bérterhek mérséklését, állítják uniós szakértők. A célzott járulékcsökkentés, az új vállalati adók bevezetése, valamint a fogyasztási adók emelése illeszkedik az uniós gyakorlathoz, a válság terheit azonban a magyar gyakorlattal szemben máshol sokkal inkább a magasabb jövedelműek viselik - hivatkozik egy uniós tanulmányra a privátbankár.hu.

Szelektív vagyonadót akarnak a német Zöldek Cikk

A vagyonadó szelektív bevezetéséért szállt síkra a németországi Zöldek frakcióvezetője egy vasárnapi újságcikkében.

Az IMF nem kérte a nyugdíjak csökkentését és a vagyonadó bevezetését Cikk

Az IMF júliusi, a kormány által titkosan kezelt levelében nem kérte a nyugdíjak csökkentését, vagy a vagyonadó bevezetését. A levélben kevés elvárás szerepel, az szja-átalakításra és a szociális kiadások áttekintésével kapcsolatban sincs szó konkrétumokról - írta az Index, a birtokába jutott levélre hivatkozva csütörtökön.

Varga: az ingatlanadó és a vagyonadó marad Cikk

Az ingatlanadó vagy a vagyonadó kérdése szóba kerülhet az IMF-fel folytatandó tárgyalásokon, de ebben a magyar kormány nem enged - mondta Varga Mihály, a nemzetközi hiteltárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter pénteken a tv2 Mokka című műsorában.

Balog Ádám: nem lesz vagyonadó és országos ingatlanadó sem Cikk

A jövőben adókedvezménnyel támogatnák a munkaerőpiac nehéz helyzetű szereplőinek elhelyezkedését, jövőre életbe léphet az evát felváltó új vállalkozói adó, ez a lehetőség a termeléssel foglalkozó társaságokat várja majd, de vagyonadót és országos ingatlanadót sem most, sem később nem vet ki a kormány - nyilatkozta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) adóügyekért felelős helyettes államtitkára a Magyar Nemzetnek.

Megszorítások Olaszországban: azonnal életbe léptették a vagyonadót Cikk

Megkezdődött a Monti-kormány megszorító csomagjának megvalósítása: máris megemelték az olaszországi üzemanyagárakat és azonnal életbe léptett a vagyonadó is.

Támogatja a vagyonadó bevezetését az osztrák államfő Cikk

Ismét a vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást az osztrák szövetségi elnök, egy vasárnapi napilapban megjelent interjúban.

A spanyol parlament rábólintott a "gazdagok adójára" Cikk

A spanyol parlament csütörtökön jóváhagyta a vagyonadó bevezetését.

Jöhet az osztrák vagyonadó Cikk

A vagyonadó bevezetése mellett foglalt állást Heinz Fischer osztrák államfő egy vasárnap közzétett interjúban.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Magánszemély megbízása oktatásra

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Biztosítási díj

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Alapítvány megszűnés bevallásai

Greff Magdolna

okleveles adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2023 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1