68 találat a(z) végtörlesztés cimkére

Ingatlaneladás, hitel-visszafizetés, szja Kérdés

Pénzügyi lízing révén beszerzett ingatlan értékesítése Kérdés

Számlázás nyílt végű lízing személygépkocsinál, áfa 50 százalékban levont Kérdés

Lízing megszüntetése Kérdés

Gépjárműlízing – áfa Kérdés

Nyílt végű pénzügyi lízing – magánszemély végtörlesztése Kérdés

Nyíltvégű pénzügyi lízing lezárás Kérdés

Lakáshitel végtörlesztés adómentes támogatása Kérdés

Egy házaspár közös tulajdonú kft.-ben munkaviszonyban végzi tevékenységét. A megvásárolt ingatlan 28 millió forint értékű, a házaspár hitelt vett igénybe. A hitelt a cégből végtörlesztették pénzintézeten keresztül. A kérdésem az, hogy a 30 százalékos korlát a teljes vételár tekintetében külön-külön vizsgálandó, vagy tulajdoni hányad arányában? Köszönöm a választ.

Végtörlesztés: milliárdokkal csökkent a bankokra kirótt bírság Cikk

A megismételt eljárásban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a korábbi 9,5 milliárd forintról közel 5 milliárd forintra csökkentette a vezető kereskedelmi bankokra a devizahitelek végtörlesztésének 2011. végi, 2012. eleji korlátozásáért kirótt bírságot – közölte a GVH.

Munkáltatói lakáscélú támogatás Kérdés

A munkavállaló 3 700 000 forintos lakáshitel-tartozását végtörleszti, 300 000 forintot saját maga fizet. 3 400 000 forintot a munkáltatója ad vissza nem térintendő munkáltatói támogatásként. Ez a konstrukció befolyásolja-e a munkáltatói támogatás adómentességét? Köszönöm.

Végleges pénzeszközátadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi kérdéssel kapcsolatban kérném megerősítését: egy bt. magánszemély beltagja véglegesen pénzeszközt adna át a bt.-nek (150 ezer forintot meghaladó értékben) egy lízing végtörlesztésére. Kérdésem, hogy terheli-e az ügyletet ajándékozási illeték? Én a 17. paragrafus n) pont alapján úgy értelmezem, hogy mentes .... Illetve kérdésem, ha mentes..., be kell jelenteni az adóhatóság felé? Előre is köszönöm, üdvözlettel: Horváth Veronika

Hiába a kedvezmény, sok végtörlesztő nem kap visszatérítést Cikk

A rögzített árfolyamú kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitel- és lízingszerződéseknél a pénzügyi intézmények november végéig küldik az elszámolási értesítőket. A törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés.

Devizahiteles mentőcsomag: kire vonatkozik, és kire nem? Cikk

A kormány, az ígéreteknek megfelelően pénteken benyújtotta a devizahiteles mentőcsomag első eleméről szóló törvényjavaslatát. Ennek értelmében a forinthiteleseket is megsegítik, mivel rájuk is vonatkozik a tisztességtelen banki eljárás korrigálásáról szabály. A végtörlesztést választók kimaradnak a csomagból – írja a hvg.hu.

Otthonvédelemmel összefüggő munkáltatói támogatás Kérdés

Egy betéti társaság 2011. októberében 6 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott foglalkoztatottjának a 2011. évi CXXI. törvény szerint. A fennálló hiteltartozás nem kifejezetten lakásvásárlásra fordítódott, mivel az eredetileg szabadfelhasználású hitel volt. A hitelből a bt. dolgozója tanyát vásárolt, annak biztosítékaként a dolgozó szüleinek családi háza szolgált. A támogatás összegét egyösszegben a fenti kölcsön végtörlesztésére fordította. A tanya a földhivatali bejegyzés szerint tanya és gazdasági épület bejegyzéssel szerepel. Kérdésem, hogy a munkáltató helyesen járt-e el, hogy dolgozójának a fenti jogcímen vissza nem térítendő támogatást nyújtott végtörlesztésre? A végtörlesztésről banki igazolás rendelkezésre áll.

Semmi köze az adóhatóságnak ahhoz, miből végtörlesztettünk Cikk

Nem ellenőrizheti a NAV, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - mondta a Pénzcentrum.hu kérdésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. Csak a gazdagoknak segít a kormány pénzt mosni a végtörlesztésre vonatkozó szabályokkal - idézte fel a Pénzcentrum.hu Egyed Zsolt jobbikos képviselő hétfőn a parlamentben elhangzott szavait.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Remote munka Hollandiában

Horváthné Szabó Beáta

adószakértő

Napelempark létesítésének áfatartalma

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 július
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Együttműködő partnereink