61 találat a(z) végtörlesztés cimkére

Lakáshitel végtörlesztés adómentes támogatása Kérdés

Egy házaspár közös tulajdonú kft.-ben munkaviszonyban végzi tevékenységét. A megvásárolt ingatlan 28 millió forint értékű, a házaspár hitelt vett igénybe. A hitelt a cégből végtörlesztették pénzintézeten keresztül. A kérdésem az, hogy a 30 százalékos korlát a teljes vételár tekintetében külön-külön vizsgálandó, vagy tulajdoni hányad arányában? Köszönöm a választ.

Végtörlesztés: milliárdokkal csökkent a bankokra kirótt bírság Cikk

A megismételt eljárásban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a korábbi 9,5 milliárd forintról közel 5 milliárd forintra csökkentette a vezető kereskedelmi bankokra a devizahitelek végtörlesztésének 2011. végi, 2012. eleji korlátozásáért kirótt bírságot – közölte a GVH.

Munkáltatói lakáscélú támogatás Kérdés

A munkavállaló 3 700 000 forintos lakáshitel-tartozását végtörleszti, 300 000 forintot saját maga fizet. 3 400 000 forintot a munkáltatója ad vissza nem térintendő munkáltatói támogatásként. Ez a konstrukció befolyásolja-e a munkáltatói támogatás adómentességét? Köszönöm.

Végleges pénzeszközátadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi kérdéssel kapcsolatban kérném megerősítését: egy bt. magánszemély beltagja véglegesen pénzeszközt adna át a bt.-nek (150 ezer forintot meghaladó értékben) egy lízing végtörlesztésére. Kérdésem, hogy terheli-e az ügyletet ajándékozási illeték? Én a 17. paragrafus n) pont alapján úgy értelmezem, hogy mentes .... Illetve kérdésem, ha mentes..., be kell jelenteni az adóhatóság felé? Előre is köszönöm, üdvözlettel: Horváth Veronika

Hiába a kedvezmény, sok végtörlesztő nem kap visszatérítést Cikk

A rögzített árfolyamú kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitel- és lízingszerződéseknél a pénzügyi intézmények november végéig küldik az elszámolási értesítőket. A törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés.

Devizahiteles mentőcsomag: kire vonatkozik, és kire nem? Cikk

A kormány, az ígéreteknek megfelelően pénteken benyújtotta a devizahiteles mentőcsomag első eleméről szóló törvényjavaslatát. Ennek értelmében a forinthiteleseket is megsegítik, mivel rájuk is vonatkozik a tisztességtelen banki eljárás korrigálásáról szabály. A végtörlesztést választók kimaradnak a csomagból – írja a hvg.hu.

Otthonvédelemmel összefüggő munkáltatói támogatás Kérdés

Egy betéti társaság 2011. októberében 6 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott foglalkoztatottjának a 2011. évi CXXI. törvény szerint. A fennálló hiteltartozás nem kifejezetten lakásvásárlásra fordítódott, mivel az eredetileg szabadfelhasználású hitel volt. A hitelből a bt. dolgozója tanyát vásárolt, annak biztosítékaként a dolgozó szüleinek családi háza szolgált. A támogatás összegét egyösszegben a fenti kölcsön végtörlesztésére fordította. A tanya a földhivatali bejegyzés szerint tanya és gazdasági épület bejegyzéssel szerepel. Kérdésem, hogy a munkáltató helyesen járt-e el, hogy dolgozójának a fenti jogcímen vissza nem térítendő támogatást nyújtott végtörlesztésre? A végtörlesztésről banki igazolás rendelkezésre áll.

Semmi köze az adóhatóságnak ahhoz, miből végtörlesztettünk Cikk

Nem ellenőrizheti a NAV, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - mondta a Pénzcentrum.hu kérdésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. Csak a gazdagoknak segít a kormány pénzt mosni a végtörlesztésre vonatkozó szabályokkal - idézte fel a Pénzcentrum.hu Egyed Zsolt jobbikos képviselő hétfőn a parlamentben elhangzott szavait.

Százhatvanezren végtörleszthetnek fix árfolyamon Cikk

Idén január 30-ig meghaladta a 141 ezer darabot a fix árfolyamon végtörlesztett szerződések száma, s további 19 ezer szerződés esetében igazolták az ügyfelek a szükséges fedezet meglétét. A végtörlesztés céljára fordított hitelkiváltó forinthitelek száma január végéig mintegy 37 ezer darab volt. Így mintegy 160 ezer családnál szűnt meg a devizakockázatoknak való kitettség – derül ki a PSZÁF összesítéséből.

Külföldiek is végtörlesztettek Cikk

A magyar hitelfelvevők mellett külföldiek is éltek a végtörlesztési lehetőséggel a Magyar Nemzet információi szerint .

Végtörlesztés: nem volt roham az utolsó napon Cikk

Nem volt nagy roham az MTI által megkérdezett kereskedelmi bankoknál a végtörlesztésre még lehetséges utolsó napon, hétfőn az ügyfelek többsége inkább fedezetigazolást nyújtott be, a végtörlesztők már korábban kifizették hitelüket.

Munkavállaló lakáhiteléhez adnánk munkáltatói vissza nem térítendő támogatást Válasz

December 31-ig nem volt lehetőségünk végtörleszéshez átutalni. 2012-ben adómentesen milyen feltételekkel adhatunk támogatást ?

Egy hét sincs és itt az újabb végtörlesztési határidő Cikk

Lejár egy újabb végtörlesztési határidő hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.

Felpörgette az ingatlanpiacot a végtörlesztés Cikk

A végtörlesztés miatt csökkenő lakásárak és a bizonytalan gazdasági környezet sok befektetési célú vásárlót vonzott a lakáspiacra- közölte a Duna House az MTI-vel csütörtökön. Arányuk decemberben már elérte a 24 százalékot januárban pedig eddig az összes vevő 31 százaléka vásárolt lakást befektetési céllal.

Huszonötmilliárdot kölcsönöztek a takarékok a végtörlesztéshez Cikk

Várhatóan a hazai takarékok nyújtják majd a devizahitel-kiváltáshoz felvett forinthitel harmadát – áll az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség közleményében. Az előzetes számok szerint a januári kihelyezések akár a decemberit is meghaladhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Külföldi cég munkavégzése Magyarországon munkaügyi szempontból

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

2020. évi CXL. törvény értelmezése

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close