61 találat a(z) végtörlesztés cimkére

Lakáshitel végtörlesztés adómentes támogatása Kérdés

Egy házaspár közös tulajdonú kft.-ben munkaviszonyban végzi tevékenységét. A megvásárolt ingatlan 28 millió forint értékű, a házaspár hitelt vett igénybe. A hitelt a cégből végtörlesztették pénzintézeten keresztül. A kérdésem az, hogy a 30 százalékos korlát a teljes vételár tekintetében külön-külön vizsgálandó, vagy tulajdoni hányad arányában? Köszönöm a választ.

Végtörlesztés: milliárdokkal csökkent a bankokra kirótt bírság Cikk

A megismételt eljárásban a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a korábbi 9,5 milliárd forintról közel 5 milliárd forintra csökkentette a vezető kereskedelmi bankokra a devizahitelek végtörlesztésének 2011. végi, 2012. eleji korlátozásáért kirótt bírságot – közölte a GVH.

Munkáltatói lakáscélú támogatás Kérdés

A munkavállaló 3 700 000 forintos lakáshitel-tartozását végtörleszti, 300 000 forintot saját maga fizet. 3 400 000 forintot a munkáltatója ad vissza nem térintendő munkáltatói támogatásként. Ez a konstrukció befolyásolja-e a munkáltatói támogatás adómentességét? Köszönöm.

Végleges pénzeszközátadás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Alábbi kérdéssel kapcsolatban kérném megerősítését: egy bt. magánszemély beltagja véglegesen pénzeszközt adna át a bt.-nek (150 ezer forintot meghaladó értékben) egy lízing végtörlesztésére. Kérdésem, hogy terheli-e az ügyletet ajándékozási illeték? Én a 17. paragrafus n) pont alapján úgy értelmezem, hogy mentes .... Illetve kérdésem, ha mentes..., be kell jelenteni az adóhatóság felé? Előre is köszönöm, üdvözlettel: Horváth Veronika

Hiába a kedvezmény, sok végtörlesztő nem kap visszatérítést Cikk

A rögzített árfolyamú kedvezményes végtörlesztéssel megszűnt hitel- és lízingszerződéseknél a pénzügyi intézmények november végéig küldik az elszámolási értesítőket. A törvény szerint a visszajáró összegből levonják a korábban igénybe vett kedvezményt, vagyis a piaci és a kedvezményes árfolyam különbözetét. Így sokaknak nem jár visszatérítés.

Devizahiteles mentőcsomag: kire vonatkozik, és kire nem? Cikk

A kormány, az ígéreteknek megfelelően pénteken benyújtotta a devizahiteles mentőcsomag első eleméről szóló törvényjavaslatát. Ennek értelmében a forinthiteleseket is megsegítik, mivel rájuk is vonatkozik a tisztességtelen banki eljárás korrigálásáról szabály. A végtörlesztést választók kimaradnak a csomagból – írja a hvg.hu.

Otthonvédelemmel összefüggő munkáltatói támogatás Kérdés

Egy betéti társaság 2011. októberében 6 000 000 forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott foglalkoztatottjának a 2011. évi CXXI. törvény szerint. A fennálló hiteltartozás nem kifejezetten lakásvásárlásra fordítódott, mivel az eredetileg szabadfelhasználású hitel volt. A hitelből a bt. dolgozója tanyát vásárolt, annak biztosítékaként a dolgozó szüleinek családi háza szolgált. A támogatás összegét egyösszegben a fenti kölcsön végtörlesztésére fordította. A tanya a földhivatali bejegyzés szerint tanya és gazdasági épület bejegyzéssel szerepel. Kérdésem, hogy a munkáltató helyesen járt-e el, hogy dolgozójának a fenti jogcímen vissza nem térítendő támogatást nyújtott végtörlesztésre? A végtörlesztésről banki igazolás rendelkezésre áll.

Semmi köze az adóhatóságnak ahhoz, miből végtörlesztettünk Cikk

Nem ellenőrizheti a NAV, honnan szedték össze a pénzt a végtörlesztők devizahitel-tartozásuk rendezésére - mondta a Pénzcentrum.hu kérdésére Varga Árpád, az adóhatóság elnök-helyettese. Csak a gazdagoknak segít a kormány pénzt mosni a végtörlesztésre vonatkozó szabályokkal - idézte fel a Pénzcentrum.hu Egyed Zsolt jobbikos képviselő hétfőn a parlamentben elhangzott szavait.

Százhatvanezren végtörleszthetnek fix árfolyamon Cikk

Idén január 30-ig meghaladta a 141 ezer darabot a fix árfolyamon végtörlesztett szerződések száma, s további 19 ezer szerződés esetében igazolták az ügyfelek a szükséges fedezet meglétét. A végtörlesztés céljára fordított hitelkiváltó forinthitelek száma január végéig mintegy 37 ezer darab volt. Így mintegy 160 ezer családnál szűnt meg a devizakockázatoknak való kitettség – derül ki a PSZÁF összesítéséből.

Külföldiek is végtörlesztettek Cikk

A magyar hitelfelvevők mellett külföldiek is éltek a végtörlesztési lehetőséggel a Magyar Nemzet információi szerint .

Végtörlesztés: nem volt roham az utolsó napon Cikk

Nem volt nagy roham az MTI által megkérdezett kereskedelmi bankoknál a végtörlesztésre még lehetséges utolsó napon, hétfőn az ügyfelek többsége inkább fedezetigazolást nyújtott be, a végtörlesztők már korábban kifizették hitelüket.

Munkavállaló lakáhiteléhez adnánk munkáltatói vissza nem térítendő támogatást Válasz

December 31-ig nem volt lehetőségünk végtörleszéshez átutalni. 2012-ben adómentesen milyen feltételekkel adhatunk támogatást ?

Egy hét sincs és itt az újabb végtörlesztési határidő Cikk

Lejár egy újabb végtörlesztési határidő hétfőn, azoknak ugyanis, akik jelezték végtörlesztési igényüket, január 30-ig be kell fizetniük a szükséges összeget, illetve igazolniuk kell, hogy rendelkezésükre áll az ehhez szükséges fedezet.

Felpörgette az ingatlanpiacot a végtörlesztés Cikk

A végtörlesztés miatt csökkenő lakásárak és a bizonytalan gazdasági környezet sok befektetési célú vásárlót vonzott a lakáspiacra- közölte a Duna House az MTI-vel csütörtökön. Arányuk decemberben már elérte a 24 százalékot januárban pedig eddig az összes vevő 31 százaléka vásárolt lakást befektetési céllal.

Huszonötmilliárdot kölcsönöztek a takarékok a végtörlesztéshez Cikk

Várhatóan a hazai takarékok nyújtják majd a devizahitel-kiváltáshoz felvett forinthitel harmadát – áll az Országos Takarékszövetkezeti Szövetség közleményében. Az előzetes számok szerint a januári kihelyezések akár a decemberit is meghaladhatják.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Online számlázás és a PTGSZLAH

Szolnoki Béla

adószakértő, könyvvizsgáló

Flottakezelő

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close