7 találat a(z) végrehajtói iroda cimkére

Végrehajtói iroda beszámolója Kérdés

Tisztelt Szakértő! Érdeklődni szeretnék, hogy egy végrehajtói iroda letéti számláját kell-e szerepeltetni a mérlegében vagy esetleg a kiegészítő mellékletében? Továbbá azt szeretném még tudni,hogy a kiegészítő mellékletének adattartalmára vonatkozik-e speciális előírás vagy ugyanazokkal az információkkal kell elkészíteni, mint egy kft.-ét, bt.t-ét? Köszönettel

Végrehajtói iroda könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Végrehajtói iroda könyvelésével kapcsolatban szeretnék segítséget kérni. Az iroda két bankszámlával rendelkezik. Az egyik egy vállalkozói számla, mely a vállalkozással kapcsolatos bevételek és kiadások kezelésére szolgál. A kérdésünk a végrehajtói letéti számlával kapcsolatos. Ezen a számlán a végrehajtással kapcsolatos forgalom zajlik, ami egyértelműen nem befolyásolja (nem befolyásolhatja) a vállalkozás eredményét. Kérdésünk az lenne, hogy ezt a bankszámlát kell-e könyvelni, hiszen az ezzel kapcsolatos elászámolás a végrehajtónak előírt nyilvántartás alapján zajlik. Válaszát köszönöm.

Végrehajtói iroda tandíjfizetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az a kérdésem, hogy ha a végrehajtói iroda fizeti a végrehajtó tandíját, azt is bérként kell a végrehatónak számfejteni? Azért merült fel bennem a kérdés, mert a törvény írta elő a végrehajtóknak, hogy jogi diplomát kell szerezniük ahhoz, hogy végrehajtók maradhassanak. Még adózzanak is utána?

Végrehajtói iroda belső bizonylatolása Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az alábbiakban kérem segítségüket. Végrehajtói iroda közhatalmi tevékenységet végez, és az áfatörvény 5. §-a szerinti gazdasági tevékenységet nem folytat. A beérkezett végrehajtási munkadíjakról "Végrehajtási bevételi bizonylatot" állít ki. Ha bankon érkezik a bevétel, akkor a bankkivonat alapján utalásost, ha készpénzben fizetnek, akkor arról készpénzes végrehajtási bevételi bizonylatot állít ki. Az alábbi IM-rendeletek alapján a letiltásokból érkező bevételekről, összevontan akkor állítanak ki bizonylatot, ha göngyölítve eléri az 50 000 forintot [35/2015. IM-rendelet 28. § (4) bekezdés, és 1/2002. IM-rendelet 52/A § (2) bekezdés c) pont]. 1. Helyes-e az az eljárás, ha a letiltásokból érkező bevételekről csak akkor állít ki belső bizonylatot, ha göngyölítve eléri az 50 000 forintot, függetlenül attól, hogy mérlegfordulónap van időközben? (Jelen esetben 2016.12.31., így 2017-ben állítana ki 2016-ban megérkezett bevétel után.) 2. Kell-e egyáltalán az áfatörvény és a számviteli törvény előírásait figyelembe véve plusz belső bizonylatot kiállítania a bankszámán érkezett bevételekről, elfogadható-e ilyen esetben számviteli bizonylatnak a bankszámlakivonat? Segítségüket előre is köszönöm.

Végrehajtói iroda megszűnése Kérdés

Az alábbiakban kérem segítségüket. Egy végrehajtói iroda egyszemélyes tagja maga a végrehajtó. Jelen információnk szerint 2018. 01. 01-jétől csak jogi végzettséggel lehet ilyen tevékenységet folytatni, amivel a fenti végrehajtó nem rendelkezik, és nem is fog ilyen végzettségre szert tenni. Tehát a végrehajtói irodának 2017. 12. 31-ével elvileg meg kell szűnnie. Ezzel kapcsolatosan lennének a következő kérdéseink: – van-e valamilyen lehetőség további működésre mint nem végrehajtói iroda, hanem kft.? Esetleges átalakulással? Ha nem: – mi lesz a megszűnés módja? Végelszámolás? – mi lesz a megmaradó eszközökkel? – mi lesz az alkalmazottak jogviszonyával? – kell-e végkielégítést fizetni majd az alkalmazottaknak? – mikor kell a még ki nem vett eredménytartalékot/adózott eredményt leadózni? – milyen bevallásokat kell majd beadni a zárással kapcsolatban és milyen határidőkre? – van-e valamilyen egyéb sajátosság ezzel kapcsolatban? Segítségüket előre is köszönöm!

Akik csak társas vállalkozóként működhetnek közre Cikk

Nem egyszerű meghatározni egy társas vállalkozás tagjának társadalombiztosítási jogviszonyát attól függően, hogy társas vállalkozónak minősül-e, személyesen közreműködik-e. Vannak ráadásul speciális formációk is, amelyekre sajátos szabályok vonatkoznak; cikkünkben utóbbi rendelkezéseket részletezzük.

Végrehajtói iroda könyvelése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kettős könyvvitelt vezető, átalakulással létrejövő végrehajtói iroda könyveléséhez kérek segítséget. A letéti és a pénzforgalmi bankszámlán jelentkező tételek könyvelése okoz gondot. Ehhez kérek részletes segítséget. Köszönettel: Csuhainé

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Egyesületi tagdíj fizetésének átvállalása

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Tag járulékfizetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Kiegészítő társas vállalkozói kivét

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close