39 találat a(z) védjegy cimkére

Falusi turizmus: figyeljen a napraforgóra! Cikk

Tavaly rekord számú, 468 napraforgós védjegy került a falusi szállásadók birtokába, így már több mint 1200 védjegyes vendégház található szerte az országban – közölte a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) az MTI-vel.

Védjegy-értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldön bejegyzett cég Magyarországon jegyzett védjegyet szeretne értékesíteni, szintén külföldön bejegyzett vállalat részére. Kérdésem, hogy érint-e az ügylet magyar adójogszabályt?

Védjegy adótanácsadóknak, könyvelőknek Cikk

Adórendszerünk egyre bonyolultabbá vált, néhány egyszerűsítésre azonnal volna lehetőség – hangzott el a 25. évfordulóját ünneplő Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének konferenciáján. Az egyesület 2016 elején a tagok felkészültségéről védjegyet vezet be.

Védjegy felértékelése, apportálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély tulajdonában van egy védjegy, melyet apportként bevinne abba a kft.-be, ahol ő az ügyvezető és a tulajdonos is egyben. Megteheti-e ezt, és jól gondolom-e, hogy ezután már a cég tulajdona lesz a védjegy, nem pedig a magánszemélyé? Mi módon értékelhető fel ez a védjegy, hogy a tényleges értékével kerüljön be a cég vagyonába, és mi minden kell ahhoz, hogy ez számvitelileg és jogilag is korrekt legyen? (Szabadalmi hivatal jegyzi be, egy apportálással átkerülhet valóban egy kft. tulajdonába?) Ha ez megvalósult, a kft. vagyoni értékű jogai között szerepel már, a magánszemély visszaveheti-e bármikor a későbbiekben ezt a védjegyet, és mi módon (például a cég eladhatja-e neki), illetve mi történik például, ha évek múltán a cég véletlenül felszámolás alá kerül, mi lesz a védjegy sorsa? (Elveszhet?) Előre is köszönöm segítségüket.

Védjegy megújítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk védjegy megújítási kérelmet adott be, mely alapján a megújítási díjat meg is fizette. Kérdésem, hogy a megfizetett díj számviteli elszámolása hogyan alakul? A nyilvántartott védjegy értékét növeli, vagy a szolgáltatás költségei között kell elszámolni? Várom szíves válaszukat!

Védjegylicencia-szerződés alapján fizetett használati díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A védjegy jogosultja használati szerződést köt (védjegylicencia-szerződést, 1997. évi XI. tv. 23. §) egy zrt.-vel. A védjegyjogosult a zrt. egyik tulajdonosa, magánszemély, aki rendelkezik adószámmal mint önálló tevékenységet végző magánszemély ingatlan-bérbeadásra. Az ügyvéd által ellenjegyzett védjegyhasználati szerződésben a védjegyjogosult átengedi a használatot évi nettó 7 millió forintért a zrt. részére, a díj minden év január hónapjában esedékes, és melyről köteles számlát kiállítani a magánszemély. A szerződés rögzíti, hogy a használati díj teljes egészében a védjegyoltalom alatt álló vagyoni jog felhasználásának ellenértéke. Kérdéseink: 1. A magánszemélynek a T101 lapon be kell-e jelentjeznie az áfatörvény hatálya alá, illetve a 7740 TEÁOR számot is fel kell vennie, mint új tevékenységi kört? 2. A zrt,. mint kifizető, milyen adót és járulékot köteles levonni a kifizetett díjból, ha annak kifizetése számla ellenében történik? 3. A magánszemély, mint adószámos magánszemély önálló tevékenységből származó bevételként számolja el a bevételt és az ezzel kapcsolatos költségeket levonhatja-e az összegből? 4. A magánszemélynek van-e járulékfizetési kötelezettsége, ha a kifizető csak a szja-t vonja le? Segítségét köszönöm!

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek Kérdés

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek, táskák kiskereskedelmi forgalmazásához elegendő-e a számla a termékekről, vagy pedig szükséges hozzá a jogtulajdonos külön engedélye is? Például Nike, Puma, Rivaldi... márkák. A termékeket magyarországi cégtől vásárolnánk, tehát nem importról van szó, de nem a helyi márkaképviselettől (például nem az Adidas Hungáriától), hanem outlet termékekkel foglalkozó nagykereskedőtől. Előre is köszönöm.

Csillagokkal minősítik a fürdőket Cikk

A fürdők minősítésével bővül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti ezután azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness/orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, akik csatlakoznak a minősítési rendszerhez. A védjegy a fürdőlétesítmények esetében is a magas színvonalat képviselő szolgáltatókra irányítja a figyelmet, akik a magyar turizmus versenyképességének erősítése szempontjából kiemelt szerepet töltenek be.

A magyar koronával csapnak oda az áfacsalóknak Cikk

Magyar korona lesz a magyar tojásokon. Odavágnak az átpecsételős és áfacsalós importnak - írja az agrárszektor.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mennyi lehet a legrövidebb napi munkaidő?

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Próbaidő alatt okozott vagyoni kár

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Alkalmi munkavállaló – kártérítés

dr. Hajdu-Dudás Mária

ügyvéd

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 október
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs