38 találat a(z) védjegy cimkére

Védjegy-értékesítés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Külföldön bejegyzett cég Magyarországon jegyzett védjegyet szeretne értékesíteni, szintén külföldön bejegyzett vállalat részére. Kérdésem, hogy érint-e az ügylet magyar adójogszabályt?

Védjegy adótanácsadóknak, könyvelőknek Cikk

Adórendszerünk egyre bonyolultabbá vált, néhány egyszerűsítésre azonnal volna lehetőség – hangzott el a 25. évfordulóját ünneplő Magyar Adótanácsadók és Könyvviteli Szolgáltatók Országos Egyesületének konferenciáján. Az egyesület 2016 elején a tagok felkészültségéről védjegyet vezet be.

Védjegy felértékelése, apportálása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Magánszemély tulajdonában van egy védjegy, melyet apportként bevinne abba a kft.-be, ahol ő az ügyvezető és a tulajdonos is egyben. Megteheti-e ezt, és jól gondolom-e, hogy ezután már a cég tulajdona lesz a védjegy, nem pedig a magánszemélyé? Mi módon értékelhető fel ez a védjegy, hogy a tényleges értékével kerüljön be a cég vagyonába, és mi minden kell ahhoz, hogy ez számvitelileg és jogilag is korrekt legyen? (Szabadalmi hivatal jegyzi be, egy apportálással átkerülhet valóban egy kft. tulajdonába?) Ha ez megvalósult, a kft. vagyoni értékű jogai között szerepel már, a magánszemély visszaveheti-e bármikor a későbbiekben ezt a védjegyet, és mi módon (például a cég eladhatja-e neki), illetve mi történik például, ha évek múltán a cég véletlenül felszámolás alá kerül, mi lesz a védjegy sorsa? (Elveszhet?) Előre is köszönöm segítségüket.

Védjegy megújítása Kérdés

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk védjegy megújítási kérelmet adott be, mely alapján a megújítási díjat meg is fizette. Kérdésem, hogy a megfizetett díj számviteli elszámolása hogyan alakul? A nyilvántartott védjegy értékét növeli, vagy a szolgáltatás költségei között kell elszámolni? Várom szíves válaszukat!

Védjegylicencia-szerződés alapján fizetett használati díj Kérdés

Tisztelt Szakértő! A védjegy jogosultja használati szerződést köt (védjegylicencia-szerződést, 1997. évi XI. tv. 23. §) egy zrt.-vel. A védjegyjogosult a zrt. egyik tulajdonosa, magánszemély, aki rendelkezik adószámmal mint önálló tevékenységet végző magánszemély ingatlan-bérbeadásra. Az ügyvéd által ellenjegyzett védjegyhasználati szerződésben a védjegyjogosult átengedi a használatot évi nettó 7 millió forintért a zrt. részére, a díj minden év január hónapjában esedékes, és melyről köteles számlát kiállítani a magánszemély. A szerződés rögzíti, hogy a használati díj teljes egészében a védjegyoltalom alatt álló vagyoni jog felhasználásának ellenértéke. Kérdéseink: 1. A magánszemélynek a T101 lapon be kell-e jelentjeznie az áfatörvény hatálya alá, illetve a 7740 TEÁOR számot is fel kell vennie, mint új tevékenységi kört? 2. A zrt,. mint kifizető, milyen adót és járulékot köteles levonni a kifizetett díjból, ha annak kifizetése számla ellenében történik? 3. A magánszemély, mint adószámos magánszemély önálló tevékenységből származó bevételként számolja el a bevételt és az ezzel kapcsolatos költségeket levonhatja-e az összegből? 4. A magánszemélynek van-e járulékfizetési kötelezettsége, ha a kifizető csak a szja-t vonja le? Segítségét köszönöm!

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek Kérdés

Védjegyoltalom alatt álló ruházati termékek, táskák kiskereskedelmi forgalmazásához elegendő-e a számla a termékekről, vagy pedig szükséges hozzá a jogtulajdonos külön engedélye is? Például Nike, Puma, Rivaldi... márkák. A termékeket magyarországi cégtől vásárolnánk, tehát nem importról van szó, de nem a helyi márkaképviselettől (például nem az Adidas Hungáriától), hanem outlet termékekkel foglalkozó nagykereskedőtől. Előre is köszönöm.

Csillagokkal minősítik a fürdőket Cikk

A fürdők minősítésével bővül a nemzeti tanúsító védjegyrendszer. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) és a Magyar Fürdőszövetség 1-5 csillaggal minősíti ezután azokat az élményfürdőket, gyógy-, wellness/orvosi wellness fürdőket, strandfürdőket és uszodákat, akik csatlakoznak a minősítési rendszerhez. A védjegy a fürdőlétesítmények esetében is a magas színvonalat képviselő szolgáltatókra irányítja a figyelmet, akik a magyar turizmus versenyképességének erősítése szempontjából kiemelt szerepet töltenek be.

A magyar koronával csapnak oda az áfacsalóknak Cikk

Magyar korona lesz a magyar tojásokon. Odavágnak az átpecsételős és áfacsalós importnak - írja az agrárszektor.hu.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

EU-s építési szolgáltatás és FAD

Bunna Erika

adótanácsadó

Fizetendő áfa utólagos csökkenése

Bunna Erika

adótanácsadó

Belföldi összesítő jelentés (M lap)

Bunna Erika

adótanácsadó

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close