49 találat a(z) utalás cimkére

Egy utalással fizethetik hamarosan közterheiket a cégek Cikk

A cégek, az egyéni vállalkozók ezentúl egyetlen pénzmozgással róhatják le közterheiket az egyszerűsített adóbefizetés részletszabályairól hamarosan megjelenő rendelet alapján - írta a Magyar Nemzet.

Ajándékozás és malacpersely Kérdés

Tisztelt Szakértő! A férjemnek és nekem is van a CIB-nél malacperselyem, ő is szokott az én megtakarításomba utalni és én is az övébe, ha van rá keretünk. Ez általában a 100.000 forintot nem szokta meghaladni. Ebbe a hónapba viszont meghaladta a 150.000 forintot. A kérdésem az, hogy az egymás megtakarításába utalt pénz ajándéknak minősül? Ha igen, akkor 150.000 forint felettire vonatkozik a bejelentési kötelezettség? Mivel bankból bankba történik az utalás, ha ez ajándékozásnak minősül, akkor illetékmentes, ugye? Ha nem ajándékozásnak minősül, akkor minek? Az egymásnak utalt összeget kell szerepeltetnünk a bevallásba? A másik kérdésem, ha a keresztszüleimtől, akik nem rokonok, kapok ajándékba 1-2 millió forintot, akkor azt gondolom be kell jelentenem a NAV-nak és az ezt tartalmazó szerződést is csatolnom kell? Ezt a 1253-as bevallásba szerepeltetnem kell? Kell utána szja-t fizetni majd? Illetéket - azt mondta az ügyvéd -, hogy nem kell fizetnem, mert bankból bankba megy az utalás, ez igaz? Előre is köszönöm a segítségét!

Mégis van mód rá, hogy megkapja a reálhozamot, ha nem tudta átvenni - új rendelet Szakértői Kommentár

A társadalombiztosítási nyugdíjrendszerbe visszautalt reálhozamok kezelése című írásban kifejtettük, hogy a visszalépők tagi kifizetésének kiutalására vonatkozó eljárási szakaszokban, miért hiányos a szabályzat. A valamilyen oknál fogva át nem vett és a magán-nyugdíjpénztárhoz visszaérkezett összegeket eredetileg automatikusan kellett volna továbbutalni az illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatósághoz. Ezt most módosították.

Utolsó figyelmeztetés evásoknak Cikk

Az egyszerűsített vállalkozói körbe (eva) tartozóknak április 14-ig, keddig kell átutalniuk, befizetniük az első negyedév utáni adóelőleget, bevételük 25 százalékát, mivel az április 12-i határidő vasárnapra esik.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Főállású átalányadózó

Széles Imre

tb-szakértő

Katabevétel

Széles Imre

tb-szakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs