6 találat a(z) tv cimkére

Jelentős bővülés várható a magyarországi reklámpiacon Cikk

A Dentsu Aegis Network által évente közzétett, a világ 59 országra kiterjedő előrejelzése szerint a globális reklámköltések összértéke idén várhatóan eléri a 615,4 milliárd dollárt, ami 3,9 százalékos növekedést jelent az előző évi 592,3 milliárd dollárral szemben. A magyarországi reklámpiac eközben 7 százalékos bővülésre számíthat.

Tv készülék – üzembentartási díj Kérdés

Vendéglátóipari (szállodaipari) egységben üzemeltetett televíziók után 2018-ban és 2019-ben fizetendő üzembentartási díjakról szeretnék érdeklődni, illetve van-e valamilyen bevallási kötelezettség, mi a befizetés határideje. Az erre vonatkozó jogszabályokat is meg szeretném kérdezni. Köszönöm szépen!

Televízióhasználat elszámolhatósága Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves állásfoglalását: Egy társaság kedvezőbb csomagajánlatot kapott egy szolgáltatótól a jelenleginél az internet- és telefonszolgáltatásra. Még úgy is kedvezőbb, hogy a csomag tartalmazza a televízió előfizetési díját is, pedig erre nincs is szüksége. Nyilván gazdaságos lenne számára ezt a csomagot választani. Viszont felmerült, hogy miképpen kell kezeljük ezt a televízió-előfizetési költséget, mely a számlában majd megjelenik? Nem vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos kiadásra kell könyvelni? Ennek lesz közterhe? Levonható-e az áfája? Ilyenkor is meg kell fizetni talán az Artisjus díjat annak ellenére, hogy nem is használ tv szolgáltatást (és nincs is tv készülék) a társaság? (Úgy emlékszem régen volt egy üzembentartói díj a céges televíziókra, de nem tudom, hogy az az előfizetésre is vonatkozik-e vagy él-e.) Kérem tehát legyen kedves megvilágítani ezt a kérdést ezekről az oldalakról, mert nem szeretnénk, ha kiderülne, hogy az olcsóbb előfizetés ami több szolgáltatást tartalmaz a jelenleginél esetleg az adóterhek miatt mégiscsak többe kerülne. Persze felmerült mindjárt az a kérdés is, hogy mi van akkor, ha a cég úgy dönt, hogy márpedig ő vesz egy céges televíziókészüléket és használja? Hiszen sok hírműsor tekinthető meg, illetve a várótérben az ügyfelek is nézhetnék a műsort. (Itt már biztosan nem kérdés legalább az Artisjus-díj.). Kapcsolódik-e bármilyen adóteher a tv-használathoz és díjhoz? Kösznettel várjuk állásfoglalását.

Egyre többször ismétlik a reklámokat a csatornák Cikk

Folytatódik a korábban megfigyelt tendencia, miszerint egyre kevesebb reklámot, egyre többször ismételnek a csatornák – derül ki a médiatanács 2017 második félévében közzétett, új reklámszpotokról szóló vizsgálatából.

Tv-előfizetés Kérdés

Tisztelt Szakértő! A cég olyan Telekom-szerződést kötött, amely a telefon, internet és a tv-előfizetés szolgáltatásokat is tartalmazza. Ezekből a tv-előfizetés is elszámolható a kft. költségeként Köszönettel

Lakóingatlan 5 százalék áfával Kérdés

Helyesen gondolom, hogy a megbízó építési telkén fővállalkozóként épített családi ház, aminek hasznos alapterülete 300 négyzetméter alatt van, 5 százalékos áfakulccsal számlázható? A ház építésére vonatkozó szerződés szerint kulcsrakész átadásban állapodtak meg. Ez tartalmazza például a beépített konyhát, a megállapodás szerinti gépekkel, például beépített mosogatógép, néhány beépített szekrényt, üvegfalba épített tévét. Ezek az eszközök szerepelnek az építési szerződésben. Számlázhatók a lakással együtt 5 százalékos áfakulccsal? Köszönöm válaszát.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Mikor mehetek nyugdíjba?

Winkler Róbert

nyugdíjszakértő

Személyi kedvezmény igénybevétele

Lepsényi Mária

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close