• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Televízióhasználat elszámolhatósága

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben kérném szíves állásfoglalását: Egy társaság kedvezőbb csomagajánlatot kapott egy szolgáltatótól a jelenleginél az internet- és telefonszolgáltatásra. Még úgy is kedvezőbb, hogy a csomag tartalmazza a televízió előfizetési díját is, pedig erre nincs is szüksége. Nyilván gazdaságos lenne számára ezt a csomagot választani. Viszont felmerült, hogy miképpen kell kezeljük ezt a televízió-előfizetési költséget, mely a számlában majd megjelenik? Nem vállalkozói tevékenységgel kapcsolatos kiadásra kell könyvelni? Ennek lesz közterhe? Levonható-e az áfája? Ilyenkor is meg kell fizetni talán az Artisjus díjat annak ellenére, hogy nem is használ tv szolgáltatást (és nincs is tv készülék) a társaság? (Úgy emlékszem régen volt egy üzembentartói díj a céges televíziókra, de nem tudom, hogy az az előfizetésre is vonatkozik-e vagy él-e.) Kérem tehát legyen kedves megvilágítani ezt a kérdést ezekről az oldalakról, mert nem szeretnénk, ha kiderülne, hogy az olcsóbb előfizetés ami több szolgáltatást tartalmaz a jelenleginél esetleg az adóterhek miatt mégiscsak többe kerülne. Persze felmerült mindjárt az a kérdés is, hogy mi van akkor, ha a cég úgy dönt, hogy márpedig ő vesz egy céges televíziókészüléket és használja? Hiszen sok hírműsor tekinthető meg, illetve a várótérben az ügyfelek is nézhetnék a műsort. (Itt már biztosan nem kérdés legalább az Artisjus-díj.). Kapcsolódik-e bármilyen adóteher a tv-használathoz és díjhoz? Kösznettel várjuk állásfoglalását.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close