85 találat a(z) tranzakciós illeték cimkére

Tranzakciós illeték:óriási az elmaradás Cikk

A nemzetgazdasági tárca mfor.hu-nak adott válasza és a kalkulációnk alapján a kereskedelmi bankok augusztus végéig az időarányosan elvárt tranzakciós illeték felét sem fizették be eddig.

Tranzakciós illeték - üzen a bank Cikk

Miért nem emeli mégsem a bank által felszámított díjakat a tranzakciós illeték befizetési kötelezettség növelése miatt az UniCredit, holott korábban már ezt közölte ügyfeleivel? Patai Mihállyal, a bank elnök-vezérigazgatójával a vg.hu készített interjút.

Ezt már nem hárítja tovább a bank az ügyfelére Cikk

Az UniCredit Bank szerdán arról döntött, hogy az úgynevezett 208 százalékos pótadó alapján nem terheli meg a vállalkozói ügyfelek számláit az egyszeri díjjal, illetve a korábban kiküldött értesítésekben szereplő terheléseket nem érvényesíti - közölte a bank az MTI-vel.

Befizetés, áfa, kulturális adó, játékadó, kiva, adók Esemény

"30 ezerrel több az adó, mint a szolgáltatás díja" Cikk

Négy hónapon át tízezreket emelhetnek le pluszban a bankok kis- és középvállalkozásoktól, azt követően, hogy a kormány a pénzügyi tranzakciós illetékkel kapcsolatban egyszeri pótbefizetésről döntött. A hvg.hu egy logisztikai cég mindennapjain keresztül meséli el, mit jelent az, ha a kormány megkíméli a lakosságot.

Nyugdíjasok kontra tranzakciós illeték Cikk

A nyugdíjasok az őszi számladrágítások miatt tömegesen térnek át a postai kifizetésre, a munkavállalók egyelőre még kitartanak a bankszámlák mellett .Az ingyenes ATM-es készpénzfelvétel kiveszőben van a bankszámlacsomagokból, ezen a képen módosítana a Fidesz legújabb javaslata - írja a vg.hu.

Tranzakciós illeték Kérdés

Pénzváltással foglalkozó vállalkozást könyvelek, amely takarékszövetkezettel kötött szerződés alapján végzi a tevékenységet, jutalékot számláz a takarékszövetkezetnek havonta. Bevétele a havi ügynöki jutalék.Tranzakciós illeték fizetésére kötelezettnek minősül-e mint kiemelt közvetítői tevékenységet végző vállalkozás? Ha igen, akkor a NAV 44.információs füzet szerint az illetékfizetés alapja "az eladott fizető eszköz összege".Kérdésem ezzel kapcsolatosan: az eladott fizetőeszköz összege konkrétan valuta eladásra kell érteni vagy valuta-vétel esetén a kiadott forintra is? A valuta-eladás tranzakciós illeték alapja az eladott valuta MNB teljesítésnapi árfolyamon számított forint értéke. Valuta-vétel esetén forintot adunk ki és valuta kerül a pénztárunkba, jól gondolom, hogy ez a forint-érték nem alapja a tranzakciós illetéknek? Válaszát előre is köszönöm!

Új EU-s bankadó: így érinti a magyarokat Cikk

Az Európai Unió egyes szervezetei és több tagállama is szorgalmazza egy olyan új közteher bevezetését, amely megadóztatna egyes pénzpiaci ügyleteket. Erre a tervek szerint jövőre kerülne sor, a magyarországi pénzügyi szereplőket pedig várhatóan akkor is érinteni fogja, ha Magyarország nem csatlakozik a kezdeményezéshez, írja a vg.hu.

Összefoglaltuk, mi változik augusztus 1-jétől Cikk

Nő a tranzakciós illeték, emelik a cégek távközlési adóját, ehózni kell a kamat után, változik a Munka törvénykönyve és felügyeleti díjat szednek majd a kocsmáktól és a szeszesitalt árusító boltoktól. Összeszedtük, milyen jogszabályváltozások lépnek hatályba augusztus 1-jétől.

Így érinti a munkavállallók bérét a tranzakciós illeték emelése Cikk

A pénzügyi tranzakciós illetékről szóló törvény augusztus 1-ei hatállyal módosul. A tranzakciós illeték emelésével számos, munkáltatókat és munkavállalókat érintő kérdés is felmerül. Hogyan érinti a tranzakciós illeték a bérkifizetéseket, drágábban jutnak-e hozzá fizetésükhöz a munkavállalók? Ki fizeti a munkabérek bankszámlára történő utalásának költségét? Kit terhel a munkabér felvétel, a bankszámlanyitás, bankszámlavezetés és a bankkártya költsége? El lehet-e kerülni a tranzakciós illetéket? Lehetséges-e készpénzben kérni a munkabért?

Így bújnak ki a tranzakciós adó alól Cikk

Az idén bevezetett tranzakciós illeték kitalálásakor - és annak legutóbbi emelésekor - ugyan elsősorban a multinacionális csoportok álltak a jogalkotók célkeresztjében, de úgy tűnik, célt tévesztett a manőver. A nemzetközi csoportok ugyanis könnyen kivédik az illetékfizetést, a nagy befizetők a hazai kis cégek és magánemberek maradtak.

Tranzakciós adó: lehetnek kivételezett ügyfelek Cikk

A módosabbaktól még a duplájára emelt tranzakciós illetéket is átvállalják egyes bankok - írja a Népszava.

Tranzakciós illeték: 3 hónapnyi kamatot visz el az emelés Cikk

A Népszabadság szerint az adó- és illetékemelések közül leginkább a tranzakciós illeték emelése növeli meg egy átlagos család terheit.

Tranzakciós illetéket: emelés helyett egyszeri befizetés Cikk

A tranzakciós illeték emelése helyett - a kincstárat leszámítva - minden pénzforgalmi szolgáltatóra vonatkozó, egyszeri befizetést javasol Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, a parlament honlapján olvasható indítványában.

A kormány benyújtotta a parlamentnek a megalapozó törvénymódosításokat Cikk

A kormány hétfőn benyújtotta az Országgyűlésnek az idei költségvetést és az egyes közteherviselési kötelezettséget előíró törvényeket módosító törvényjavaslatait. Ezekben az államháztartási hiány alacsonyan tartása érdekében hozott intézkedések szerepelnek, közöttük a tranzakciós illeték, a vállalkozások távközlési adója és a bányajáradék megemelése, az egészségügyi hozzájárulás kiterjesztése, valamint az állam által átvállalt önkormányzati hitelek után egy egyszeri, 7 százalékos banki befizetés.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST / VIDEÓ

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó euróban fizethet-e ki egyéni vállalkozói kivétet?

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Térítés nélküli gyógyászati eszköz könyvelése

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Előre értékesítés lehetősége

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2022 július
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs