16 találat a(z) tevékenység szüneteltetése cimkére

Katás egyéni vállalkozó szünetelés idejére fizetendő hipa és hipaelőleg összege Kérdés

Tevékenységét szüneteltető egyéni vállalkozó bevétele Cikk

Katás egyéni vállalkozó júliusban és augusztusban szüneteltette tevékenységét, a T101E is benyújtották erre az időszakra, katát nem fizetett. Szeptemberben folytatta tevékenységét, és szeptemberben kiszámlázta partnereinek a neki szerződés szerint járó augusztusi licenszdíjat. A licenszdíj arra a hónapra jár neki, ha partnere abból a tevékenységéből bevételt szerzett, amire az egyéni vállalkozó oktatta. Ebben az esetben szüneteltethette a tevékenységét augusztusban, vagy ez augusztusi vállalkozói tevékenységnek számít? Olvasónk kérdéseire Szipszer Tamás adószakértő válaszolt.

Tárgyi eszköz értékesítése tevékenységét szüneteltető vállalkozónál Cikk

Egyéni vállalkozó jelenleg szünetelteti tevékenységét. A vállalkozásában volt egy tehergépkocsi, amit most a szüneteltetése alatt értékesít. Áfaalany, az áfát bevalljuk és megfizetjük. Kérdésünk, hogy az értékesítésből származó jövedelmet hogyan kell bevallani a szüneteltetés alatt? Olvasói kérdésre Juhász Tibor okleveles nemzetközi és ellenőrzési adószakértő válaszolt.

Bukhatják a csok-ot és a babaváró hitelt a tevékenységüket ideiglenesen szüneteltető egyéni vállalkozók Cikk

Több ezer olyan katás egyéni vállalkozó volt kénytelen szüneteltetni tevékenységét az elmaradó bevételek miatt, aki nem tudta fizetni még az adóját sem, és nincs azon szerencsések között, akiknek három hónapig elengedik a fizetési kötelezettségét. Ez azonban visszaüthet egy esetleges hitelfelvétel, csok támogatás vagy babaváró hitel igénylés során – hívja fel a figyelmet a bankmonitor.hu.

Katás egyéni vállalkozás szüneteltetés visszavonása Kérdés

Az az egyéni vállalkozó, aki a tevékenységének az egyéni vállalkozóról és az egyéni cégről szóló 2009. évi CXV. törvény (Evectv.) 18. § (2) bekezdése szerinti szünetelését 2020. március 11. napja és 2020. március 30. napja között jelentette be, a tevékenységének szünetelése iránti bejelentés visszavonását vagy szüneteltetett tevékenységének folytatását kezdeményezheti. Kérdésem, hogy ezt hogyan és hol lehet megtenni? A WEBES Ügysegéd oldalán erre jelenleg nincs lehetőség. Üdvözlettel: Simon Anikó

Cég működésének vagy tevékenységének szüneteltetése Cikk

A koronavírus miatt több cégnél felmerült a cég működésének vagy tevékenységének szüneteltetése. A cikk ennek jogi hátterét, illetve a „szüneteltetés” alatti tennivalókat vázolja. Nem foglalkozik a munkavállalással kapcsolatos jogi kérdésekkel, de a foglalkoztatásukkal kapcsolatos közterhek bevallását, fizetését érinti.

Adószámos magánszemély tevékenységének szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Tanácsát szeretném kérni. Adószámos magánszemély vendégházat üzemeltet. Sajnos a koronavírus miatt beláthatatlan ideig nem számíthat vendégre. Az első negyedév átalányát befizette a szállásadó. Mi lenne a jövőre nézve a célszerűbb megoldás? Fizesse tovább az átalányt? Vagy szünetetlesse a tevékenységét adószámos magánszemélyként? Van erre lehetősége? Vagy az adószámát töröltetni kell és a későbbiekben a teljes tevékenységét minden procedúrával teljesen újra kell indítania?Tanácsát előre is köszönöm!

Katás egyéni vállalkozók: a tevékenység szüneteltetése Cikk

A koronavírus nagyon sok katás egyéni vállalkozót érint, mivel jelentősen csökkent a szolgáltatások iránti kereslet. Azok számára, akik az új gazdaságvédelmi intézkedések következtében nem mentesülnek a katafizetés alól, összefoglaltuk a szüneteltetésre vonatkozó szabályokat.

Vállalkozói tevékenység szüneteltetése: különös szabályok Cikk

Az év vége közeledtével a tevékenységüket szüneteltető egyéni vállalkozóknak arra is kell figyelniük, hogy mikor jár le a tevékenység szüneteltetésére nyitva álló határidő.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Van-e lehetőség arra, hogy egy egyéni vállalkozó (katás) egy adott évben több alkalommal is szüneteltesse, illetve újrakezdje tevékenységét, és ezt a gyakorlatot folytassa rendszeresen? Pl. dolgozik január – április hónapokban, bejelenti, hogy szüneteltet májustól szeptemberig, majd folytatja október – január között, majd szünetel februártól áprilisig? Kell-e bárhol, bárki felé indokolnia, hogy miért így zajlik a tevékenység végzése? Köszönöm: Szabó Zoltán

Katás bevétel szüneteltetéskor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Kisadózó egyéni vállalkozó április hónaptól szünetelteti a tevékenységét. A márciusban teljesített szolgáltatásnyújtás bevétele áprilisban érkezik meg. Ettől függetlenül a bevételt a jóváírás napján áprilisban kell figyelembe venni katás bevételként? Köszönettel.

Egyéni vállalkozói tevékenység szüneteltetése Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy egyéni vállalkozó 2017. január 01-től szünetelteti a tevékenységét. Kérdésem, hogy a szüneteltetés ideje alatt eleget kell-e tennie a járulék- és adóbevallási kötelezettségeinek nullás bevallás formájában? Gondolok itt a korábbi havi áfa- és járulékbevallásaira! Köszönöm segítségét!

Áfa levonása tevékenység szüneteltetésekor Kérdés

Tisztelt Szakértő! Levonható-e és elhatárolható-e az előzetesen felszámított áfa általános költések után (székhelyszolgáltatás, könyvelési díj, fenntartási díjak), ha a társaság bizonytalan ideig nem végez tevékenységet (lehet, hogy csak pár hónapig, de lehet, hogy több időre)? Ezt az elhatárolt áfát akkor vonná le a társaság, amikor újra kezd tevékenykedni, és fizetendő áfája lesz. Előfordulhat az is, hogy évekig nem csinál semmit, akkor mi a teendő? Áfatörvényi hivatkozással szeretném kérni a választ. Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel.

Pótbefizetés ügyvédi iroda Kérdés

Egyszemélyes ügyvédi iroda tagja gyesen van. A gyes és a gyed alatt szüneteltette ügyvédi tevékenységét, de állandó költségei attól még felmerültek, például bankköltség, BÜK-, MÜBSE-tagdíjak, stb. A költségek fedezetére a bankszámlára befizetéseket teljesített. Minősíthetők-e a befizetett összegek pótbefizetésnek? Köszönöm válaszát.

Egyéni vállalkozás megkezdése Kérdés

Tisztelt Adózóna! Az egyik leendő ügyfelem egyéni vállalkozóként kezdené tevékenységét. Az egyéni vállallkozói igazolvány kiváltása után, hogyan tudja a tevékenységet szüneteltetni? (A kiváltástól el kell, hogy teljen valamennyi idő, illetve van-e minimum szüneteltetési idő?) Egy páláyzati szerződés megkötéséhez rendelkeznie kell a vállalkozói igazolvánnyal, azonban a tényleges tevékenységet (mely helyhez kötött, és bérleti szerződéssel is tudja igazolni, hogy később veheti használatba), előreláthatólag 3-4 hónappal később tudja elkezdeni.Természetesen feleslegesen nem szeretné fizetni a járulékokat maga után, hiszen bevétel nélkül nem nagyon van/ lesz miből. Jelenleg munkanélküli az illető. Köszönettel: Bársony Veronika

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!

Kérdések és válaszok

Távolléti díj számítása

dr. Kéri Ádám

ügyvéd, adatvédelmi tisztviselő

Eurós előleg

Nagy Norbert

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close