42 találat a(z) telekadó cimkére

Szigorodik a veszteségelhatárolás, jön a települési adó, különadó a befektetési alapokra Cikk

A jelenleginél még nehezebb lesz elszámolni az átalakulással, cégfelvásárlással átvett veszteséget, adóalap-kedvezmény vehető igénybe a felsőoktatási intézmény támogatása után, új adót vethetnek ki az önkormányzatok. Folytatjuk az Országgyűlésnek tegnap benyújtott 2015. évi adócsomag javaslatainak bemutatását.

Építményadó, telekadó, kommunális adó: közeleg a fizetési határidő Cikk

Szeptember 15-éig kell – főszabály szerint – megfizetni az építményadó, a telekadó és a magánszemély kommunális adója 2014. évi adóösszegének második adórészletét. Kit terhel a kötelezettség, ha például nyáron eladtuk a telket, vagy hogyan hogyan változik az adó mértéke, ha felépült rajta a családi ház? Összefoglaltuk az ingatlant terhelő, tárgyi helyi adók megállapításának néhány fontos mozzanatát.

Új telekadó-mentesség Cikk

Január 1-jétől a helyi adókról szóló törvény új, a mezőgazdasági műveléssel összefüggő telekadó-mentességet tartalmaz. Cikkünkben a mentesség feltételeit és annak igénybevételéhez szükséges eljárási lépéseket foglaljuk össze.

Helyi építmény- és telekadó Kérdés

Tisztelt Címzett! A kérdésem a következő: tulajdonos-változás történt egy épület- és telekadó ügyben. 2013. novemberben történt az adás-vétel, a széljegy a tulajdonjog-bejegyzésre felkerül. A törvény szerint ilyenkor már a szerző felet kell tulajdonosnak tekinteni a következő évre 2014-re. A bemutatott szerződés szerint azonban eladó és vevő a szerződésben megállapodott arról, hogy a jegyzőkönyvileg birtokba adás napjától a vevő időarányosan fizeti csak meg az adót, mivel a tulajdonjog is csak ezután kerül bejegyzésre. Ki az adó alanya az adó megállapításakor 2014. évre? Válaszát köszönöm!

Figyelem! Új szabályok a telekadóra 2014-től Cikk

Kertje, szőlője, halastava, erdője, vagy telkes családi háza van? Kell-e telekadót fizetnie, mely területek mentesek e kötelezettségek alól? 2014. január 1-jétől több ponton változtak a szabályok. Áttekintettük.

Irány az adómentes aréna! Itt vannak az újabb adóváltozások Cikk

Bő két héttel az után, hogy az Országgyűlés elfogadta a 2014-re szóló adócsomagot, a parlament gazdasági bizottsága másféltucatnyi adóváltoztatási javaslattal egészítette ki az egyik – jogharmonizációs céllal indokolt – törvénymódosító salátatörvényt.

Ennyi adót kell fizetni a budapesti kerületekben az ingatlanokra Cikk

Ingatlanadó nincs Magyarországon, így Budapesten sem, azonban néhány önkormányzat más elnevezéssel kivet különböző adókat az ingatlantulajdonosokra. Kommunális adónak, építmény-, illetve telekadónak hívják. A ballaingatlan.hu összeszedte, hogy hol, mennyit kell fizetni az ingatlantulajdonosoknak, illetve milyen esetben nem kötelezettek erre.

Csökkent a telekadó Százhalombattán Cikk

Százhalombatta képviselő-testülete a csütörtöki ülésén január elsejétől visszamenőleg 38 százalékkal csökkentette a telekadó éves mértékét – közölte a helyi városházi szóvivő.

Bevezetik a telekadót Székesfehérváron Cikk

Átalakul a helyi adórendszer Székesfehérváron, ennek értelmében bevezetik a telekadót, csökkentik a sportlétesítmények építményadóját és továbbra sem kell a kisgyermekes családoknak bölcsődei gondozási díjat fizetniük - erről szerdai ülésén döntött a város közgyűlése.

Döntött a parlament: a háziorvosi rendelők építményadó-, a temetők telekadómentesek lesznek Cikk

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében május közepétől nem kell építményadót fizetni a háziorvosi rendelők után, a temetők pedig telekadómentesek lesznek.

Új világ Újbudán januártól: bővül az adófizetők köre Cikk

Januártól adót kell fizetniük azoknak az újbudai lakástulajdonosoknak, akik nem a kerületben vannak bejelentve – írja az origo. A lap hozzáteszi: az a lépéstől a közös állami kasszából járó összeg növekedését várja a kerület.

Megkímélt állapot Cikk

Hiába szegény, nem vet ki vagyoni típusú adót az önkormányzatok többsége. Lakásra például tavaly csak minden nyolcadik helyhatóság rótt ki ilyen terhet.

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ügyvezetés – Megbízási jogviszony

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Részesedés csökkenése

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink