17 találat a(z) taokedvezmény cimkére

Osztalékfizetési korlát és taokedvezmény Kérdés

Taokedvezmény tv. 7. § (zs) pont – saját bérbe adott új lakás Kérdés

Így változtak a K+F minősítés eljárási szabályai Cikk

Írásunkban a K+F minősítési eljárással kapcsolatos, 2023. szeptember 1-jétől hatályos változásokra hívjuk fel a figyelmet.

Változtak a K+F minősítési eljárás szabályai Cikk

A kormány döntésének értelmében 2023. szeptember 1-jétől már a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) vizsgálja szakértői eljárás keretében a kutatás-fejlesztési (K+F) tevékenységek minősítésével kapcsolatos kérelmeket és megkereséseket – írja hírlevelében az Andersen.

Társaságiadó-kedvezmény Kérdés

Beruházás taokedvezménye Kérdés

Műemléki taokedvezmény igazolása Kérdés

Beruházási hitel és lízing kamata és a taokedvezmény Kérdés

Közúti árufuvarozással fogalakozó kft. beruházási (növekedési) hitelből és lízing keretében vásárolt úgynevezett Mercedes kisteherjárműveket. Kérdés: a beruházási hitel és a lízing kamata jelen esetben adókedvezményként levonható a társasági adóból? Köszönettel: Négyökrüné

Tao-felajánlás elutasítása Kérdés

A társaság a 2018. évről szóló 1829-es bevallásában tao-felajánlást tett sportszervezetnek, a tao-kedvezmény maximális mértékéig. A NAV elutasította a felajánlás átutalását az egyesületnek, mivel a társaság az adófizetési kötelezettségének határidőben nem tett eleget. Bár június 4-én teljes egészében megfizette a taót a társaság (tehát a 15 napos határidőn belül), viszont nem nyújtott be határidőn belül igazolási kérelmet a NAV-hoz pótlólagos teljesítés iránt. A kérdés, hogy ebben az esetben a társaság elvesztette a lehetőségét, hogy a következő évben újra rendelkezhessen a taójáról, ugyanezen igazolással vagy felhasználhatja a 1929-es tao-bevallásában? Köszönöm a válaszukat! Tisztelettel!

Pályázati támogatásból vásárolt eszköz tao-kedvezménye Kérdés

Társaságunk a Széchenyi 2020 pályázaton tárgyi eszköz beszerzéseihez 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást kapott. Kérdésem a kövekező: csökkenthetem-e ezen eszközök értékével a kkv-ra vonatkozó kedvezmény szerinti társaságiadó-alapot? Másik kérdés, hogy könyvitelileg helyesen járok-e el, ha a 2018. évben az ezen eszközökre elszámolt értékcsökkenés 50 százalékát veszem figyelembe a támogatásból tényleges bevételként, a többit időbeli elhatárolásként könyvelem? Válaszukat előre is köszönöm.

Adókedvezményeket érintő vhr.-módosítások jelentek meg Cikk

A 2018 őszén elfogadott adómódosítások között szerepelt az előadóművészeti szervezetek társasági adókedvezménnyel való támogatási lehetőségének megszüntetése, melyhez, továbbá a látványcsapatsport-támogatáshoz, illetve a filmgyártási támogatáshoz kapcsolódóan a december 27-én, a Magyar Közlöny 213. számában kihirdetett kormányrendeletek tartalmaznak előírásokat.

Szoftverfejlesztés tao- és iparűzésiadó-kedvezménye 2018-ban Kérdés

Létezik-e még ez a kedvezmény: a megrendelésre fejlesztett szoftverek után a bekerülési érték 50%-a volt levonható a társasági adóalapból, illetve az iparűzési adót is csökkenteni lehetett. A törvény szövege nem változott, mégis könyvelőktől azt hallom, hogy 2018-ban már nem élhet ezzel a kedvezménnyel a fejlesztő társaság.

Befektetés startup vállalkozásba: ilyen adókedvezmény jár Cikk

A startup (korai fázisú) vállalkozásba történő befektetés a társasági adó rendszerében jelentős előnyt jelenthet, négy év alatt összesen akár 80 millió Ft adóalap-csökkentő tételt érvényesíthet a befektető. 2017-től adóalap-kedvezményre jogosult az az adózó, amely ún. korai fázisú vállalkozásban részesedést szerez.

Így jár társaságiadó-kedvezmény energiahatékonysági beruházásra Cikk

Az energiahatékonysági célokat szolgáló beruházás adókedvezményének végrehajtási szabályairól szóló kormányrendelet szerint új adókedvezmény vehető igénybe energiahatékonysági célokat szolgáló beruházáshoz.

Taokedvezmények mikrovállakozásnál Kérdés

Milyen taokedvezményeket érvényesíthetek mikrovállakozásnál?

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ázsiós tőkeemelés könyvelése a tulajdonosnál

Pölöskei Pálné

adószakértő

Árfolyamnyereségből származó jövedelem

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink