14 találat a(z) takarító cimkére

Alkalmi munka Kérdés

Lakásszövetkezet tulajdonában lévő lakás használata Kérdés

Havi elszámolásra kiadott összeg utalással – efo miatt Kérdés

Társasház Kérdés

Társasház alkalmazhat-e egyszerűsített foglalkoztatás keretében takarítót vagy hómunkást (alkalmanként egy főt)?

Takarítónő egyházi iskolában Kérdés

Egyházi iskolában dolgozom takarítónőként. Kötelező-e megadni nekem a szakmunkás minimálbért? Határozatlan idejű, heti 30 órás munkaviszonyom van. Mellette katás vállalkozóként dolgozom. Felvételemkor gimnáziumi érettségi miatt a közalkalmazotti bértábla szerint C/10 kategóriába soroltak be. 2016. évben megkaptam a szakmunkás minimálbért, ebben az évben már nem. Bérkompenzációra jogosult vagyok-e? A bevezetésekor még kaptam, később már nem. 2007.óta dolgozom ebben a munkakörben, családi adókedvezményben nem részesülök. Következő kérdésem. A férjem szintén itt dolgozik, szintén szakmunkásként, ő megkapta a szakmunkás minimálbért. Neki jár-e bérkompenzáció az adó- és járulékváltozás miatt? Itt a 432/2016. kormányrendeletre gondolok (a költségvetési szervek és az egyházi jogi személyek foglalkoztatottjainak 2017.évi kompenzációjáról). Mikor vehet igénybe munkáltató szochokedvezményt képesítést nem igénylő munkakörben foglalkoztatottak után? Akkor is, ha felvételemkor C/8 kategóriába sorolt be 9 évvel ezelőtt?

Bajban vannak a hazai takarítócégek Cikk

2014 óta mélyrepülésbe kezdtek a takarítással foglalkozó hazai vállalkozások és egyelőre nincs jele a kilábalásnak – hangsúlyozza Hantos Zoltán az OPTEN céginformációs szolgáltató projektmenedzsere.

Minimálbéremelés 2017 Kérdés

Tisztelt Szakértő ! Magánszállásadó alkalmaz (4223.FEOR) recepciós, takarító munkakörben, középfokú végzettséggel rendelkező munkaerőt. Kötelező-e emelni a munkabérét 161 ezer forint összegre? Köszönöm válaszát.

Ki részesülhet felszolgálási díjban? Kérdés

Tisztelt Szakértő! Azt szeretném kérdezni, hogy egy szállodában, az étteremben dolgozó takarítónő, vagy a konyhán dolgozó raktáros is részesülhet felszolgálási díjban? Köszönöm szépen!

Osztott munkaidő Kérdés

Tisztelt Szakértő! Munkaidőkeretben foglalkoztatjuk munkavállalóinkat. Munkaidőkereten belül osztott munkaidőt lehet alkalmazni? A takarító reggel bejönne 4 órát dolgozni, majd hazamenne két órát, és visszajönne délután. Megvalósítható ez, és ha igen, milyen tájékoztatási és bejelentési kötelezettségünk van? Helyi bérletet térítünk munkavállalóinknak.Társaságunk gazdasági helyzete nem alakult jól. A kérdésem az lenne, megtehetjük-e, hogy beszüntetjük a helyibérlet-térítést, vagy csak bizonyos részét térítjük? Köszönöm válaszukat!

Egy munkáltató két munkakör Kérdés

Tisztelt Szakértő! Egy cégnél jelenleg napi 4 órás munkaviszonyban takarítóként dolgozik az alkalmazott. Munkaszerződése napi 6 órára módosul, 3-3 óra takarítási és szakasszisztensi tevékenységre, de nem két munkaszerződése lesz, csak egy. A T1041-es nyomtatványon melyik FEOR-ral kell bejelentenem a változást? Szochokedvezmény megadható-e a takarítói 9-es FEOR-szám után? Ha igen, akkor csak a bér felére? Hogyan kell a '08-as bevalláson szerepeltetni a bért? Elég csak az egyik FEOR-t feltüntetni ott, vagy megosztva?

24 órás munkavégzés Kérdés

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdéseket szeretném feltenni: Az intézményünknél( Kjt. hatálya alá tartozó költségvetési szerv) 24-48 órás szolgálatban dolgoznak a biztonsági őrök. A munkakezdés 07.00-07.00 óra között történik, ettől eltérés csak úgy van (ha a szolgálat úgy kívánja), hogy 07.00-19.00 óráig tart a munkaidő. Folyamatos munkarendben dolgoznak, ünnep- és munkaszüneti napokon is. Jár nekik műszakpótlék vagy éjszakai pótlék? Ha igen, mennyi és mikortól? Takarítókat úgy szeretnénk alkalmazni, hogy 09.00-20.00 óra között lenne a munkaidejük, 2 nap munkavégzés 2 nap szabadidő váltakozásával. A munkavégzésük folyamatos munkarendben történne, mivel az intézmény nyitvatartása folyamatos az előbb említettek szerint. Rájuk milyen szabályozás vonatkozik? Jár valamilyen pótlék számukra? Válaszát előre is köszönöm, üdv.

Megbízási jogviszony Kérdés

Tisztelt Szakértő! Megbízási szerződést lehet kötni takarító munkára? Úgy emlékszem, hogy azt csak szellemi tevékenységre lehet. Köszönöm!

Közalkalmazotti besorolás Kérdés

Tisztelt Szakértő! Intézményünknél a takarítók, illetve az egyéb fizikai dolgozók "A" osztályba vannak besorolva, mivel egyik munkakör sem igényel szakképesítést. A dolgozók között van, aki érettségivel, van aki szakmunkás végzettséggel rendelkezik. Hogyan kell besorolni a fent említett dolgozókat helyesen? Köszönöm a választ, üdvözlettel.

Takarító OKJ-képesítéssel foglalkoztatva Kérdés

Tisztelt Szakértő! Takarító OKJ-képesítéssel van foglalkoztatva. FEOR: 9119 A minimálbér vagy a garantált bérminimum alapján kell-e besorolni? Válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Bankóné

{{ item.ArticleTitle }}

{{ item.ArticleLead }}

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kft. ingatlan (iroda) megvétele tulajdonos által

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bt. eladása osztatlan közös üzlettel – elővételi jog II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Magáncélú használat az üzemanyagszámlán – kóla

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink